Ontwerp de fabriek van de toekomst...

en win een jaar collegegeld!


Stel je eens voor dat je onbeperkt budget, geen beperkingen en alle middelen tot je beschikking hebt. Hoe denk jij dan dat Berkvens er over 10, 20 of 30 jaar uit gaat zien? Wij dagen jóu uit om onze fabriek van de toekomst te bedenken. Denk hierbij aan vragen als:

 • Hoe ziet de deur van de toekomst eruit?
 • Hoe ziet het productieproces van Berkvens eruit in de toekomst?
 • Hoe realiseert Berkvens hoogstaande deursystemen met minimale inzet van energie, grondstof en arbeid?
   
Logo Berkvens Student Challenge

Want to view this page in English?

Press here >

Student Challenge omschrijving

Als productiebedrijf staat Berkvens voor veel uitdagingen de komende jaren gezien alle ontwikkelingen die er om ons heen staan te gebeuren. Maar wij zien deze uitdagingen als kansen. Het zit immers in ons DNA om niet te wachten wat er om ons heen gebeurt, maar om voorop te lopen, de trend te zetten en leidend te zijn. Met een open vizier kijken wij daarom naar de toekomst!


Wij zijn daarom aan de slag gegaan met de fabriek van de toekomst. Belangrijk als het gaat om de toekomst en wat dit betekent voor Berkvens is dat niks ons beperkt. Dus niet in hoe we het nu doen of altijd al hebben gedaan. Wat is nou echt de toekomst voor ons? En hoe kunnen wij toekomstbestendig zijn en blijven? Dit zijn zaken die wij niet alleen gaan bedenken, maar waar we juist ook de hulp van studenten voor inschakelen. Studenten die nét dat stapje verder zetten en écht out of the box durven denken.

Richtlijnen voor de Student Challenge

Voor wie?
Ben je student en sta je ingeschreven bij een HBO instelling? Dan nodigen we je uit om je in te schrijven voor de Berkvens Student Challenge. Dit kan als individu of vorm een duo.

Wat wordt er van je verwacht om uiteindelijk op te leveren?
We verwachten dat je jouw fabriek van de toekomst in een pitch aan ons gaat presenteren. Overtuig ons in deze pitch ervan, waarom jouw idee het beste is! Om deze pitch een extra onderbouwing te geven lever je ook een paper op.

Deadline
De inschrijving sluit op 20 december 2019.

What’s in it for me?
Dit is jouw moment om te shinen en binnen een bedrijf te laten zien wat je in huis hebt. Een opdracht waarmee jij je als student ook na je studie gaat onderscheiden en wat kan helpen bij het zoeken naar een baan (en wie weet is dat wel bij ons).

Berkvens robot

Berkvens Deursystemen

Wij zijn Berkvens Deursystemen. Een Brabants familiebedrijf met 450 medewerkers dat al meer dan 85 jaar binnendeursystemen ontwerpt, ontwikkelt, verkoopt, produceert en monteert. Onze productielocatie in Someren bestaat uit 4 fabrieken. In deze fabrieken worden per jaar meer dan 450.000 deuren en 360.000 kozijnen geproduceerd. De producten zijn zowel voor de woningbouw als de utiliteitsbouw. 


De rode draad in de historie van Berkvens zijn de vele innovaties. Dit begon bij de celdeur vulling die wij zelf hebben ontwikkeld bij de oprichting van Berkvens en nu wereldwijd wordt toegepast, tot de plafondhoge deur die wij betaalbaar hebben gemaakt voor iedereen. Nieuwe producten die wij ontwikkelen produceren wij ook zelf. Dit betekent dat we elk jaar fors investeren in onze productielocaties.

FAQ
 • De tijd die je er zelf in wilt steken. We bieden wel de mogelijkheid om één keer per maand naar Berkvens te komen en daar je vragen te stellen.

 • 20 december 2019: sluiting inschrijving
  15 januari 2020: eerste informatiebijeenkomst met rondleiding door de fabrieken
  5 februari 2020: bijeenkomst om vragen te stellen
  11 maart 2020: bijeenkomst om vragen te stellen
  eind maart 2020: deadline voor inleveren paper
  medio april 2020: pitch voor de jury
  Mei 2020: feestelijke prijsuitreiking (exacte datum volgt nog).

 • Er zal op 15 januari een informatiedag plaatsvinden bij Berkvens. Tijdens deze dag krijg je de gelegenheid om kennis te maken met ons bedrijf en productieprocessen. Naast inhoudelijke uitleg van onze collega’s nemen we je ook mee door de fabrieken, zodat je een goed beeld krijgt van het bedrijf. Na de introductiebijeenkomst zal er om de 3-4 weken een bijeenkomst plaatsvinden bij Berkvens om vooraf ingestuurde vragen te beantwoorden.

 • Er zal vanuit het management en de directie van Berkvens een jury komen.

 • De prijs bestaat uit een geldbedrag dat gelijk is aan het wettelijke collegegeld voor de Hogeschool in het studiejaar 2019/2020. Voor een voltijdopleiding is dit vastgesteld op €2.083,- euro.

Meer weten over onze Student Challenge?

Heb je meer vragen over de Berkvens Student Challenge? Stuur dan een mail naar internship@berkvens.nl. Ook geven wij extra informatie over ons bedrijf, ons productieproces en de Student Challenge via deze te downloaden PDF.

Helaas is de aanmeldperiode verstreken

15-01-2020: Kick-off

De deelnemende studenten zijn op woensdag 15 januari op bezoek geweest bij Berkvens. Ze hebben een rondleiding door het bedrijf en fabrieken gekregen waarbij ze de mogelijkheid hadden om vragen te stellen.

Zij zijn op dit moment gereed om onze fabriek van de toekomst te ontwerpen. Wij wensen alle studenten heel veel succes met onze challenge!

26-06-2020: Uitreiking

In januari was de aftrap voor de Berkvens Student Challenge. In deze challenge daagden we studenten uit om onze 'fabriek van de toekomst' te ontwerpen. Afgelopen vrijdag 26 juni presenteerden de studenten hun idee. Uiteindelijk gingen Halel Vidas en Alexandra Bänziger met de cheque naar huis en wonnen daarmee een jaar collegegeld. Van harte gefeliciteerd Halel en Alexandra!

Dank ook aan alle studenten die mee hebben gedaan aan de challenge. Wij zijn erg geïnspireerd door al jullie ideeën en gaan zeker nadenken wat we mee kunnen nemen in onze plannen voor de toekomst.