Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Berkvens via mail: info@berkvens.nl.

 • Veelgestelde vragen
  • Alle binnendeuren zijn verkrijgbaar in de uitvoering opdek en stomp. Maar wat is nu precies het verschil? Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is dat een stompe deur geheel in het kozijn valt en wordt afgehangen aan scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn (de opdekrand) en wordt afgehangen met speciale paumelles.

   Deurdoorsnede opdek en stompe deur

  • U kunt met een klein spiegeltje onder de deur kijken. Daar staat, als de deur niet ingekort of overgeschilderd is, een codering vermeld. In die codering staat RW / GW / KW (of reinwit / gebroken wit / kristal wit).

  • De kleuren van de lakdeuren zijn specifieke kleuren, die beschreven kunnen worden in kleursystemen. Er is per kleur gekeken in welk kleursysteem die individuele kleur het beste past.

    

   Er moet rekening mee gehouden worden dat bij toepassing er een kleurafwijking kan optreden, dit kan door meerdere oorzaken komen zoals wijze van aanbrengen, ondergrond, etc. We raden daarom aan altijd een laktest uit te voeren en te beoordelen of de kleur overeen stemt met de verwachting. Berkvens is niet verantwoordelijk voor het behaalde resultaat.

    

   BERKVENS PRODUCT KLEUR KOMT OVEREEN MET:
   RW (Reinwit) ≈ NCS kleurcode: S 0505-G90Y
   GW (Gebroken Wit) ≈ NCS kleurcode: S 0505–Y10R
   KW (Kristal Wit) ≈ RAL 9010
   Storm ≈ RAL 7016

    

  • Klik dan hier voor de Berkopal deur en hier voor de Bergron deur voor overschilderadvies . Staat er geen overschilderadvies voor uw deur bij dan raden wij u af om de deur / kozijn te schilderen.

  • Via een dealer bij u in de buurt kunt u dikkere dopjes bestellen om in de sluitstijl van uw kozijn te doen. U heeft er drie per kozijn nodig.

  • Via een dealer bij u in de buurt kunt u bijtipverf bestellen. Om te bepalen welke kleur u nodig heeft zie vraag 1.

  • Via een dealer bij u in de buurt  kunt u een nieuwe deur / kozijn bestellen. De gegevens die (soms) op de sticker / stempel aan de onderkant van uw deur staan kunnen de dealer helpen de juiste specificaties te achterhalen.

  • Kijkt u eerst bij deze meest gestelde vragen of uw klacht hier vermeld staat. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u uw klacht melden via de leverancier van uw deur(en) / kozijn(en). Als wij uw melding via hen hebben ontvangen nemen wij uw klacht in behandeling.

  • U kunt deze bestellen via een dealer bij u in de buurt door een foto of voorbeeld van uw huidige sluitplaatje mee te nemen / op te sturen.

  • Via een dealer bij u in de buurt kunt u de stootdopjes bestellen.

  • Onder invloed van (bouw)vocht kan uw deur krom trekken. Mocht na een volledig stookseizoen de kromming meer zijn dan 10 mm ten opzichte van de middelloodlijn dan kunt u via uw leverancier van de deur een klachtmelding doen die Berkvens vervolgens in behandeling zal nemen.

  • U kunt de kromming van uw deur meten door aan de holle zijde een elastiek / touwtje te spannen over de volledige hoogte van het deurblad en de afwijking tussen het elastiek / touwtje en de deur te meten.

  • ​Om te bepalen of Berkvens ook het garnituur voor uw binnendeuren heeft geleverd verzoeken wij u een kijkje te nemen in ons garnituur – assortiment. Indien u hier het garnituur aantreft uit uw woning, kunt u contact opnemen met een dealer bij u in de buurt. Indien uw garnituur hier niet tussen staat dan adviseren wij u om contact op te nemen met een hang- en sluitwerkspeciaalzaak bij u in de buurt.

Berkvens Deursystemen

Kanaaldijk Noord 24
5711 CS Someren
Nederland

Postbus 2
5710 AA Someren
Nederland

T: +31 (0)493 49 91 11
F: +31 (0)493 49 62 95
E: info@berkvens.nl

Veelgestelde Verdi vragen