Open trap situatie

Tussen verblijfsruimten binnen woningen is enige mate van rust en privacy gewenst. Dit geldt zeker tussen woon- en slaapvertrekken. Bij woningen met een trap in de woonkamer vormen de binnenwanden met slaapkamerdeuren de enige fysieke scheiding tussen de woon- en slaapvertrekken. In deze situatie bevindt zich geen deur tussen de woonkamer en de bovenverdieping. Dit wordt ook wel beschreven als de ‘open trap' situatie. In die situatie is extra aandacht nodig voor de geluidwering tussen de ruimten.

Vanuit wet en regelgeving geeft het Bouwbesluit aan dat bescherming moet worden geboden tegen geluidoverlast tussen de woon- en slaapvertrekken. Het karakteristieke luchtgeluidniveauverschil (DnT,A,k) van een woonkamer naar een slaapkamer op een aangrenzende verdieping mag niet kleiner zijn dan 32dB. Daarnaast moet ook luchtverversing plaatsvinden in slaapkamers. Daarvoor zijn naden en kieren rondom de slaapkamerdeuren vaak nodig. Klik hier voor meer informatie over de 32 dB oplossing.

Voor Verdi is er een apart document 32 db oplossing Verdi beschikbaar. Door het toepassen van een plafondhoge deur-kozijncombinatie wordt het resultaat ten aanzien van de geluidwering positief beïnvloed (t.o.v. een kozijn met bovenlicht).

Vragen over oplossingen m.b.t. een open trap situatie?

Neem dan contact op met onze Product Manager, Dennis van Haandel:

dvanhaandel@berkvens.nl

Op zoek naar een 32 dB oplossing?

Onderstaande download omschrijft welke 32dB oplossingen Berkvens biedt t.b.v. de ‘open trap’ situatie.

Download bestand

32 dB oplossing met Verdi

Onderstaande download omschrijft welke 32dB oplossingen Berkvens biedt met Verdi t.b.v. de ‘open trap’ situatie.

Download bestand