Veelgestelde vragen: kozijnen

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Kozijnen
  • Via onze webshop kunt u dikkere kozijnbuffer dopjes bestellen om in de sluitstijl van uw kozijn te doen. U heeft er drie per kozijn nodig.

  • Als uw deur en kozijn van Berkvens zijn kunt u met een klein spiegeltje onder de binnendeur kijken. Daar staat, als de deur niet ingekort of overgeschilderd is, een codering vermeld. In die codering staat bij witte deuren RW / GW / KW (of reinwit / gebroken wit / kristal wit). Zwart is in één kleur verkrijgbaar. Hier ziet u de NCS/RAL kleuren bij benadering:

   BERKVENS CODE NCS RAL
   RW (Reinwit) S0505G90Y  
   GW (Gebroken Wit) S0505Y10R  
   KW (Kristal Wit) - 9010
   UW (Ultra wit) - 9016
   Zwart* - 9005

   * door unieke oppervlakte structuur en speciale matgradaties is het benoemen van een exact kleurnummer niet mogelijk. Wel komt RAL 9005 het dichtste in de buurt van alle Zwarte producten

  • De kozijnen, zowel de witte als mat zwarte, mag u uitsluitend schoonmaken met een licht vochtige (uitgewrongen) doek.

   • Gebruik altijd schoon water.
   • Optioneel huishoudelijke reinigingsmiddelen gebruiken die sterk verdund zijn met water (>80%). Tevens raden we aan om op een onopvallend gedeelte de reactie van het schoonmaakmiddel te testen. Reinig het oppervlak daarna weer met schoon water.
   • Daarna het kozijn droogwrijven met een zachte doek.
   • De volgende materialen NIET gebruiken: schuurmiddelen en geconcentreerde reinigingsmiddelen.
  • Via onze webshop kunt u bijtipverf in de vorm van een lakstift bestellen. Om te bepalen welke kleur u nodig heeft volgt u de volgende instructie. U kunt met een klein spiegeltje onder de deur kijken. Daar staat, als de deur niet ingekort of overgeschilderd is, een codering vermeld. In die codering staat RW / GW / KW (of reinwit / gebroken wit / kristal wit). De lakstiften zijn ook verkrijgbaar in zwart.

  • Via een verkooppunt bij u in de buurt  kunt u een nieuwe deur / kozijn bestellen. De gegevens die (soms) op de sticker / stempel aan de onderkant van uw deur staan kunnen de dealer helpen de juiste specificaties te achterhalen.

  • Het assortiment van Berkvens is zo samengesteld het bij het wisselen van deuren en/of kozijnen vrijwel nooit bouwkundige aanpassingen noodzakelijk zijn. Zie hiervoor het overzicht wandopeningen via technische tekeningen.

  • Via onze webshop kunt u een nieuwe sluitplaat bestellen. Twijfelt u over het type kozijn dat u heeft? Dan kunt u bij een verkooppunt in de buurt informeren met (een foto van) het huidige sluitplaatje.

  • Via onze webshop kunt u nieuwe kozijnbuffer dopjes bestellen om in de sluitstijl van uw kozijn te doen. U heeft er drie per kozijn nodig.

  • Deuren en kozijn zijn niet online verkrijgbaar bij Berkvens. U kunt uitsluitend deuren en kozijnen via onze verkooppunten bestellen. Berkvens heeft wel een webshop waar u losse onderdelen kunt kopen voor uw deuren en kozijnen. We hebben onze eigen webshop om het onze klant makkelijker te maken om losse onderdelen te bestellen voor deuren en kozijnen. Door middel van onze webshop kunt u zelf gemakkelijk nieuwe onderdelen bestellen en uw oude onderdelen vervangen. Het is alleen mogelijk om losse onderdelen te bestellen via onze webshop en niet via onze website. Benieuwd welke onderdelen Berkvens verkoopt? Klik dan hier om de webshop te bekijken. 

  • Helaas niet. Berkvens is gestopt met de productie hiervan.

  • Onze kozijnen worden gemaakt van verantwoord verkregen hout. Ons houten montagekozijn moet voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. Deze norm kun je hier vinden.

  • Ja, deze kozijnen zijn overschilderbaar. Hanteer de volgende stappen:

   1. Kozijn opschuren met minimaal korrel 220 (of een hoger nummer)
   2. Stof afnemen
   3. Ontvetten met een oplossing van ammoniak in water, of een gelijkwaardige ontvetter
   4. Aflakken met een zijdeglanslak op alkydhars- of acrylaatbasis
   5. Langdurig contact met afplakband vermijden

   NB.:  Indien er ook glaslatten zijn toegepast dan dient men er rekening mee te houden dat niet zijn te overschilderen omdat deze van kunststof zijn gemaakt.

  • Jazeker. Alle Berkvens montagekozijnen kunnen in een Metal Stud wand worden geplaatst. Voor onze Avento en Berdu kozijnen hebben we hiervoor principe details uitgewerkt. Zie hiervoor dit document

  • De dagmaatbreedte is de afstand tussen de binnenzijden van de twee stijlen van een kozijn. Dit is de smalste breedte van het kozijn.

   De vrije doorgang is de effectieve ruimte die beschikbaar is om doorheen te lopen wanneer de deur open is. Dit wordt gemeten vanaf de sluitstijl tot aan de rand van de geopende deur. Omdat de deur deels in het kozijn blijft wanneer deze 90 graden geopend is, is de vrije doorgang meestal iets smaller dan de dagmaatbreedte.

Antwoord niet gevonden?

Wat vervelend dat u het antwoord op uw vraag nog niet gevonden hebt. Wellicht opent onderstaande link de toegang tot uw antwoord:

Veelgestelde vragen