Duurzaam bouwen: Zo dragen we daar als producent en leverancier van binnendeuren aan bij.

Dit is een evolutie die niet van de één op andere dag gerealiseerd is en die vraagt om goede samenwerking in de sector. Feit is dat alle partijen kritisch mogen kijken naar hun aandeel in het verduurzamingsproces, zo ook Berkvens Deursystemen. Want hoe kunnen wij als producent en leverancier van binnendeuren bijdragen aan een duurzaam bouwontwerp?

Iconen voor doelstelling binnen duurzaamheid

Duurzaam Gebouwd

Onze Someren-organisatie is al jaren partner van Duurzaam Gebouwd. Als organisatie vinden wij het belangrijk om bij een dergelijk netwerk en platform te zijn aangesloten. Juist door kennis en netwerk met elkaar te delen kan je vermenigvuldigen en versnellen.

Duurzaam Gebouwd is hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid. De website DuurzaamGebouwd.nl brengt alle informatie over de markt, verduurzamingsopgaves, trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen samen.

Logo Duurzaam Gebouwd partnership

Berkvens 85 jaar

Als een familie bedrijf, opgericht bij Piet Berkvens in 1933 en begonnen vanuit een schuurtje in de achtertuin, vormde hij de wortels van het hedendaagse bedrijf dat de afgelopen 85 jaar is uitgegroeid tot een marktleider in deuren met meer dan 400 medewerkers en is inmiddels de 3de en 4de generatie actief in de organisatie! Zij bouwen voort aan het fundament voor de komende 85 jaar waarin duurzaam ondernemen voor hen meer dan logisch is en de basis vormt voor de continuïteit (en dit vanuit de vorige generaties hebben meegekregen).

Samenwerken is key

Duurzaamheid is altijd een belangrijk onderwerp geweest en misschien nu wel meer dan ooit. Berkvens was bijvoorbeeld de eerste Europese producent van binnendeuren die met een FSC gecertificeerde deur op de markt kwam. Tegenwoordig draagt nagenoeg het gehele assortiment/productportfolio van Berkvens een FSC (mix) label. Daarnaast hebben wij in 2018 ons als bedrijf gecommitteerd aan het STIP certificaat. Dit inhoudt dat al onze ingekochte houtgrondstoffen worden gewonnen uit duurzaam geproduceerde bossen.