Berkvens en duurzaamheid

Het wordt steeds meer duidelijk dat alle gecreëerde en groeiende welvaart van de afgelopen eeuwen een steeds grotere negatieve impact heeft op onze eigen leefklimaat. Wereldwijde ontbossing, de plastic soep in onze oceanen en rivieren en microplastics in ons milieu. Maar denk ook aan de afvalbergen plastic, karton, metaal en voedselresten, zo ver als het oog reikt. De hoeveelheid afval die de mens produceert is nu al nauwelijks meer te verwerken en blijft maar groeien. Echter de lijst gaat verder; lucht vervuiling door o.a. onze industrie en transport en last but not least de gevolgen van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit zijn zo een greep uit een aantal van de vele uitdagingen die vragen om actie.

We hebben echter niet alle antwoorden en de grootste uitdagingen ter wereld kunnen niet door één bedrijf alleen aangepakt worden. Echter niks doen is ook geen optie! We kunnen wachten; de politiek op het bedrijfsleven, en wij op de politiek. Maar duurzaamheid is allang geen zaak meer van iemand, maar van ons allemaal. Veiligheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid, gezondheid en milieu zijn geen beperkende begrippen, maar dienen uitgangspunt van ons denken en doen te zijn. Daarmee is duurzaamheid meer dan groen zijn of de wereld redden, het is een kwestie van slim ondernemen en biedt een license to operate.

Berkvens is partner van Duurzaam Gebouwd

Berkvens 85 jaar

Als een familie bedrijf, opgericht bij Piet Berkvens in 1933 en begonnen vanuit een schuurtje in de achtertuin, vormde hij de wortels van het hedendaagse bedrijf dat de afgelopen 85 jaar is uitgegroeid tot een marktleider in deuren met meer dan 400 medewerkers en is inmiddels de 3de en 4de generatie actief in de organisatie! Zij bouwen voort aan het fundament voor de komende 85 jaar waarin duurzaam ondernemen voor hen meer dan logisch is en de basis vormt voor de continuïteit (en dit vanuit de vorige generaties hebben meegekregen).

Samenwerken is key

Duurzaamheid is altijd een belangrijk onderwerp geweest en misschien nu wel meer dan ooit. Berkvens was bijvoorbeeld de eerste Europese producent van binnendeuren die met een FSC gecertificeerde deur op de markt kwam. Tegenwoordig draagt nagenoeg het gehele assortiment/productportfolio van Berkvens een FSC (mix) label. Daarnaast hebben wij in 2018 ons als bedrijf gecommitteerd aan het STIP certificaat. Dit inhoudt dat al onze ingekochte houtgrondstoffen worden gewonnen uit duurzaam geproduceerde bossen.