GND Garantiedeuren

Deurprestaties verkennen? Label scannen!

Een GND-deur voldoet gegarandeerd aan het bouwbesluit (dit is voor geluid niet van toepassing). Daarnaast bieden de aangesloten fabrikanten via de GND-zekerheidsklassen® zelfs garantie op de functionele prestaties van het geleverde en gemonteerde product. Afhankelijk van de klasse, voldoet alleen het deurblad, het deurblad inclusief hang en sluitwerk of het deurblad inclusief hang- en sluitwerk en kozijn gegarandeerd aan het testcertificaat.
 

Brandwerendheid

Om de brandwerendheid van deurconstructies aan te geven, hanteert GND verschillende klassen. Branddeuren beperken de uitbreiding van brand en geven de aanwezigen de mogelijkheid om korte tijd in een ruimte te verblijven en tegen brand beschermd te zijn. In verband met de levensreddende functie van een brandwerende deur gebruiken we hiervoor het rode garantielabel. Bovendien is het zekerheidslabel voorzien van het brandicoon.

Klassen van beschikbare deuren in het Berkvens assortiment met GND label: 

  • geen brand kwalificatie 
  • 30 minuten
  • 60 minuten

Geluidwerendheid

Voor de geluidwerendheid van deurconstructies hanteert GND vijf verschillende geluidscategorieën op basis van de Rw,p (dB):

0 = geen eis 1 = 32 dB 2 = 37 dB 3 = 42 dB 4 = 47 dB

 

Definities:

  • Rw-waarde: de in het laboratorium gemeten geluidsisolatie van het deurblad in gekitte, gesloten situatie.
  • Rw,p-waarde: de in het laboratorium gemeten geluidsisolatie van de (functionele) deurset in gemonteerde, begaanbare situatie in een laboratorium.

Rookwerendheid

Een rookwerende deur herken je onder andere door het rookpluim-icoon op het GND label. Voor rookwerendheid kennen we de volgende twee classificaties:

  • Sa (rookwerend bij omgevingstemperatuur, ook wel koude rook genoemd): eis die vooral in niet-slaapgebouwen wordt gesteld.
  • S200 (rookwerend bij 200 °C, ook wel warme rook genoemd): eis die vooral in slaap-gebouwen wordt gesteld zoals hotels, ziekenhuizen en kinderdagverblijven.

Inbraakwerendheid

GND-deuren met weerstandsklasse 2 voor inbraakwerendheid voldoen aan het Bouwbesluit. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) volgt het Bouwbesluit in deze en eist ook klasse 2. Voor inbraakwerendheid van deurconstructies hanteert GND zelfs drie weerstandsklassen (0, 2 en 3).
 

Waar vindt u de GND labels?

Aan de hangzijde van de deur vindt u de labels en de QR-code. Zo weet u altijd zeker of uw deur voldoet aan de GND zekerheidklasse en wat de prestaties zijn op het gebied van brand-, rook- geluid- en inbraakwerendheid. Een rood label inclusief brandicoon is brandwerend, het label kan in het geval van rookwerendheid ook voorzien zijn van een rookicoon.

Berkvens GND label in deur