GND Garantiedeuren

Deurprestaties verkennen? Label scannen!

Een GND-deur voldoet gegarandeerd aan het bouwbesluit.*

Daarnaast bieden de aangesloten fabrikanten via de GND-zekerheidsklassen® zelfs garantie op de functionele prestaties van het geleverde en gemonteerde product. Afhankelijk van de klasse, voldoet alleen het deurblad, het deurblad inclusief hang en sluitwerk of het deurblad inclusief hang- en sluitwerk en kozijn gegarandeerd aan het testcertificaat.
* Dit is voor geluid niet van toepassing.
 

Brandwerendheid

Om de brandwerendheid van deurconstructies aan te geven, hanteert GND drie verschillende klassen. In verband met de levensreddende functie van een brandwerende deur gebruiken we hiervoor het rode garantielabel. Bovendien is het zekerheidslabel voorzien van het brandicoon.

Klassen:
0 = geen brand kwalificatie
30 min
60 min
 

Geluidwerendheid

Voor de geluidwerendheid van deurconstructies hanteert GND vijf verschillende klassen op basis van de Rw, p.

Geluidscategorie Rw,p (dB):

0 = geen eis 1 = 32 dB 2 = 37 dB 3 = 42 dB 4 = 47 dB

Definities:

  • Rw-waarde: de in het laboratorium gemeten geluidsisolatie van het deurblad in gekitte, gesloten situatie.
  • Rw,p-waarde: de in het laboratorium gemeten geluidsisolatie van de (functionele) deurset in gemonteerde, begaanbare situatie in een laboratorium.
  • Rw,r-waarde: de in het werk gemeten geluidsisolatie van de (functionele) deurset in gemonteerde situatie in het werk.
     

Inbraakwerendheid

GND-deuren met weerstandsklasse 2 voor inbraakwerendheid voldoen aan het Bouwbesluit. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) volgt het Bouwbesluit in deze en eist ook klasse 2. Voor inbraakwerendheid van deurconstructies hanteert GND zelfs drie weerstandsklassen.

Tip: check de prestatie van uw deur
Op de homepage van de GND website vindt u onder ‘Prestatie brandwerendheid’ een overzicht van alle aangesloten fabrikanten. Door op de naam van de fabrikant te klikken, verschijnt er een overzicht van alle gecertificeerde modellen en uitvoeringen van de betreffende fabrikant. Door te klikken op de betreffende uitvoering gaat u automatisch naar de site van de onafhankelijk gecertificeerde instelling SKH en ziet u de samenvatting van het rapport. Transparant en helder met de GND-zekerheidsklassen®.

Vraag om het GND-label, dan weet u zeker dat het goed zit. Ga voor meer antwoorden op 'brandende vragen' naar gnd.nl.

Download hier het garantieregelement GND Zekerheidsklasse

Download hier de brochure GND Zekerheidsklasse

Het GND Garantiedeuren logo
Download de GND app via App Store (iPhone) Download de GND app via Google Play (Android)

Waar vind u de labels?

Aan de hangzijde van de deur vind u de labels en de QR-code. Zo weet u altijd zeker of uw deur voldoet aan de GND zekerheidklasse en wat de prestaties zijn op het gebied van brand-, rook- geluid- en inbraakwerendheid.
 

GND label in een Berkvens deur