Berkvens voor particulieren

Ondanks dat Berkvens al jaren klaar staat voor onze zakelijke klant wil Berkvens toch laten weten dat wij ook voor onze particulieren klaar staan. Lees hieronder voor meer informatie. 

mijndeur.nl

De compleet vernieuwde website mijndeur.nl laat kopers van nieuwbouwwoningen nog eenvoudiger deursets in hun nieuwe woning samenstellen. Zeer gebruiksvriendelijk, dankzij een unieke deurenconfigurator. Hiermee worden kopers door hun nieuwe woning begeleid en zien zij alle mogelijke keuzes in fraaie realtime gegenereerde 3D afbeeldingen.

Lees meer over mijndeur.nl >

iPad met screenshot van mijndeur.nl

Verkooppunten van Berkvens

Berkvens levert haar producten aan dealers door heel Nederland. Benieuwd welke dealer bij jou in de buurt Berkvens deuren en kozijnen verkoopt?

Bekijk alle verkooppunten >

Map van Nederland met alle Berkvens verkooppunten

Berkvens webshop

Berkvens heeft een webshop waar u losse onderdelen kunt kopen voor uw deur of kozijn. Benieuwd welke onderdelen Berkvens verkoopt?

Lees meer over onze webshop >

 

Berkvensshop.nl op iPad

Inschrijven nieuwsbrief voor particulieren

Wilt u nooit meer iets missen van Berkvens en op de hoogte gehouden worden van onze laatste productnieuws? Met onze Berkvens nieuwsbrief informeren wij u als eerste van onze laatste ontwikkelingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief >

Berkvens favicon
Veelgestelde vragen over deuren
 • U kunt met een klein spiegeltje onder de binnendeur kijken. Daar staat, als de deur niet ingekort of overgeschilderd is, een codering vermeld. In die codering staat RW / GW / KW (of reinwit / gebroken wit / kristal wit). Zwart is in één kleur verkrijgbaar. Voor de NCS/RAL kleuren (bij benadering) verwijzen we u naar deze pagina.

 • Via onze webshop kunt u dikkere kozijnbuffer dopjes bestellen om in de sluitstijl van uw kozijn te doen. U heeft er drie per kozijn nodig.

 • Via onze webshop kunt u bijtipverf in de vorm van een lakstift bestellen. Om te bepalen welke kleur u nodig heeft volgt u de volgende instructie. U kunt met een klein spiegeltje onder de deur kijken. Daar staat, als de deur niet ingekort of overgeschilderd is, een codering vermeld. In die codering staat RW / GW / KW (of reinwit / gebroken wit / kristal wit). De lakstiften zijn ook verkrijgbaar in zwart.

 • Via een verkooppunt bij u in de buurt  kunt u een nieuwe deur / kozijn bestellen. De gegevens die (soms) op de sticker/stempel aan de onderkant van uw deur staan kunnen de dealer helpen de juiste specificaties te achterhalen.

 • Alle binnendeuren zijn verkrijgbaar in de uitvoering opdek en stomp. Maar wat is nu precies het verschil? Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is dat een stompe deur geheel in het kozijn valt en wordt afgehangen aan scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn (de opdekrand) en wordt afgehangen met speciale paumelles.

  Deurdoorsnede opdek en stompe deur

Veelgestelde vragen over kozijnen
 • Via onze webshop kunt u dikkere kozijnbuffer dopjes bestellen om in de sluitstijl van uw kozijn te doen. U heeft er drie per kozijn nodig.

 • Via onze webshop kunt u een nieuwe sluitplaat bestellen. Twijfelt u over het type kozijn dat u heeft? Dan kunt u bij een verkooppunt in de buurt informeren met (een foto van) het huidige sluitplaatje.

 • Via onze webshop kunt u nieuwe kozijnbuffer dopjes bestellen om in de sluitstijl van uw kozijn te doen. U heeft er drie per kozijn nodig.

 • Als uw deur en kozijn van Berkvens zijn kunt u met een klein spiegeltje onder de binnendeur kijken. Daar staat, als de deur niet ingekort of overgeschilderd is, een codering vermeld. In die codering staat bij witte deuren RW / GW / KW (of reinwit / gebroken wit / kristal wit). Zwart is in één kleur verkrijgbaar. Hier ziet u de NCS/RAL kleuren bij benadering:

  BERKVENS CODE NCS RAL
  RW (Reinwit) S0505G90Y  
  GW (Gebroken Wit) S0505Y10R  
  KW (Kristal Wit) - 9010
  UW (Ultra wit) - 9016
  Zwart* - 9005

  * door unieke oppervlakte structuur en speciale matgradaties is het benoemen van een exact kleurnummer niet mogelijk. Wel komt RAL 9005 het dichtste in de buurt van alle Zwarte producten

 • Via onze webshop kunt u bijtipverf in de vorm van een lakstift bestellen. Om te bepalen welke kleur u nodig heeft volgt u de volgende instructie. U kunt met een klein spiegeltje onder de deur kijken. Daar staat, als de deur niet ingekort of overgeschilderd is, een codering vermeld. In die codering staat RW / GW / KW (of reinwit / gebroken wit / kristal wit). De lakstiften zijn ook verkrijgbaar in zwart.

Veelgestelde vragen over hang- en sluitwerk
 • Om te bepalen of Berkvens ook het deurbeslag voor uw binnendeuren heeft geleverd verzoeken wij u een kijkje te nemen in ons deurbeslag – assortiment. Indien u hier het deurbeslag aantreft uit uw woning, kunt u contact opnemen met een verkooppunt bij u in de buurt. Indien uw deurbeslag hier niet tussen staat dan adviseren wij u om contact op te nemen met een hang- en sluitwerkspeciaalzaak bij u in de buurt.

 • Een normale Krukhoogte is 105 cm vanaf de onderkant van de deur. Op deze maat worden alle slotgaten standaard ingeboord.

 • 1. Boor nooit door het slot.

  2. Monteer hang en sluitwerk zonder kracht te zetten. Met een juiste voorbewerking is geen kracht noodzakelijk hang- en sluitwerk aan te brengen.

  3. Monteer hang- en sluitwerk altijd handmatig. Het gebruik van een schroefmachine kan zorgen voor beschadigingen of te strakke montage.

  4. Smeer het slot en de cilinder regelmatig met slotspray. Smeer altijd met een olievrij smeermiddel op basis van bijvoorbeeld teflon of silicone.

  5. Bepaal bij de aanschaf van een nieuwe of vervangende cilinder eerst de maatvoering van de cilinder.

  6. Bepaal bij de aanschaf van een nieuw of vervangend slot eerst de maatvoering. Let hierbij op de afmeting en uitvoering van de voorplaat, pc-maat en de doornmaat van het slot.

  7. Monteer van het veiligheidsbeslag altijd de dikste plaat aan de buitenzijde van de deur en de dunste plaat aan de binnenzijde. Zo zitten de montageschroeven aan de veilige binnenzijde. Ook het schroefje of pennetje van de kruk zit aan de binnenzijde.

  8. Verf nooit op of over hang- en sluitwerk. Indien mogelijk verwijder hang- en sluitwerk bij het schilderen van deuren en kozijnen.

 • Bij het stroef functioneren van profielcilinders, of het moeizaam inbrengen van de sleutel de cilinder licht behandelen met speciale slotspray. Gebruik geen olie, grafiet of vet. Vuil en stof kleven hier aan vast.

 • Scharnierpennen kan je goed onderhouden door de deur uit het kozijn te nemen en licht in te vetten met zuurvrije vaseline. Indien u de scharnieren wilt vervangen kunt u nieuwe scharnieren bestellen via onze webshop.