Werken bij Berkvens

Zoek per afdeling

Onze cultuur

Als we nieuwe medewerkers na de eerste weken vragen wat Berkvens typeert, krijgen we steevast  te horen dat collega’s open en behulpzaam zijn, en positief ingesteld. Ze zijn onder de indruk van de manier waarop we georganiseerd zijn. Netjes, professioneel en gestructureerd, zijn termen die we regelmatig terug horen. Na een uitgebreid introductieprogramma, waarin je veel verschillende collega’s spreekt en een rondleiding hebt gehad door alle fabrieken, kun je je weg daarom snel vinden. Het online smoelenboek zorgt ervoor dat je snel de gezichten bij de namen vindt van collega’s die je nog niet hebt leren kennen.

Medewerker in beeld, omdat de mensen Berkvens maken

Samen met collega's

In onze sfeervolle ‘Canteen’ wordt dagelijks een verse en gevarieerde lunch geserveerd. Dit is ook de plek waar we o.a. jubilea vieren, halfjaarlijks geïnformeerd worden over de voortgang van Berkvens en het jaar afsluiten met een gezellige kerstborrel. Voor de zomersluiting luiden we samen de vakantie in met een goed verzorgde barbecue.

Berkvens pand

Medewerkers aan het woord

Pieter Sas

Pieter Sas

Rayonmanager

Waarom werk je bij Berkvens?
Berkvens trok mij aan als Brabants familiebedrijf met professionele uitstraling. Met een grote naamsbekendheid, omvang en goede reputatie.

Wat deed je hiervoor?
Hiervoor was ik projectadviseur, specialist hang- en sluitwerk binnen Berkvens. Blij de kans te hebben gekregen om door te kunnen groeien naar de functie van Rayonmanager.

Wat doe je graag naast je werk?
Ben graag sportief bezig, samen met mijn clubje ben ik graag vaak onderweg op de racefiets of MTB. Ook vind ik het heerlijk om buiten eropuit te gaan met mijn gezin, samen met onze hond het bos in of uitwaaien aan zee.

René van Diessen

René van Diessen

Productiemedewerker Spec / Vernismachine / PU afdeling

Waarom werk je bij Berkvens?
Het bezig zijn met hout sprak mij aan. Daarnaast vind ik het leuk om het eindresultaat te zien van wat je gemaakt hebt. Ook geeft Berkvens de kans om door te ontwikkelen door middel van cursussen en trainingen.

Wat deed je hiervoor?
Als uitzendkracht heb ik verschillende banen gehad. Zo ben ik ook bij Berkvens begonnen.

Wat doe je graag naast je werk?
Motor rijden, klussen in het huis, leuke dingen doen met mijn zoontje en gezin, leuke dingen doen met vrienden en af en toe naar een festival.

Karin Sloots

Karin Sloots

HR adviseur

Waarom werk je bij Berkvens?
Weer terug naar een familiebedrijf met een mooi product. Een productieomgeving past beter bij mij.

Wat deed je hiervoor?
Teamleider secretariaat (zakelijke dienstverlening) en daarvoor personeelsfunctionaris (productie- en familiebedrijf)

Wat doe je graag naast je werk?
Sporten, erop uitgaan en genieten met/van mijn gezin en vriendinnen.

Wendy Blankers

Wendy Blankers

Brandmanager Woningbouw

Waarom werk je bij Berkvens?
Ik heb altijd affiniteit met de bouw gehad, het Brabantse familie bedrijf past ook bij mij.

Wat deed je hiervoor?
Ik heb hiervoor bij reclamebureaus gewerkt, het leuke is dat ik nu weer met ze samenwerk maar dan vanuit de klantzijde.

Wat doe je graag naast je werk?
Ik sport graag buiten, houd van het Bourgondische leven met familie en vrienden, maar kan ook genieten van Netflix.

Marco Tournoij

Marco Tournoij

Werkvoorbereider

Waarom werk je bij Berkvens?
Berkvens is voor mij een werkgever waar ik mij voor langere periode aan kan verbinden zonder dat ik vast zit op één functie. Het bedrijf biedt volop kansen in persoonlijke ontwikkeling. Als werkvoorbereider ben ik betrokken bij het gehele proces en dat maakt dat geen werkdag hetzelfde is.

Wat deed je hiervoor?
Calculator/werkvoorbereider.

Wat doe je graag naast je werk?
Lekker uit eten, activiteiten met vrienden en verder gewoon lekker thuis wat aanrommelen.

Patrick de Wit

Patrick de Wit

Ex-stagiair Programma Management

Voor mijn afstudeerstage aan de opleiding Bedrijfsmanagement MKB ben ik gestart als stagiaire op de afdeling Programma Management. Hier kwam ik terecht in een erg leuk team met geweldige collega’s om me heen. Tijdens mijn stage kreeg ik alle vrijheid om mijn onderzoek uit te voeren en alle informatie te verzamelen die ik nodig had om tot een goed onderbouwd onderzoek te komen. Hierbij kon ik altijd terecht bij mijn collega’s. Daarnaast waren de pauzes en de vrijdagmiddagborrels ontzettend gezellig. Ik heb een geweldige stageperiode gehad en ik kijk dan ook met veel plezier terug naar mijn afstudeerperiode. Stage lopen bij Berkvens is een echte aanrader!

Kelly van Tuijl

Kelly van Tuijl

Online Content Marketeer

Waarom werk je bij Berkvens?
Het gemoedelijke van een familiebedrijf trok mij aan, daarnaast heb ik een opleiding in interieur & exterieur projectmanagement gevolgd, plus de goede verhalen van een kennis overtuigde mij van de fijne werkomgeving bij Berkvens.

Wat deed je hiervoor?
Hetzelfde als nu, online marketeer.

Wat doe je graag naast je werk?
Naast mijn baan heb ik een blog waar ik schrijf over fitness, voeding en gezond leven. Daarnaast zijn reizen en latin dansen passies van me.

Giel van de Ven

Giel van de Ven

Business Analist

Waarom werk je bij Berkvens?
Wat me aansprak was de cultuur die een familiebedrijf met zich meebrengt. Daarnaast had Berkvens volop kansen, zowel voor mij persoonlijk als voor het bedrijf. Inmiddels verschillende mooie en leerzame projecten achter de rug en werk ik hier nog altijd met plezier.

Wat deed je hiervoor?
Quality Engineer bij Eaton Hydraulics.

Wat doe je graag naast je werk?
In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op pad. En als ik wat tijd voor mezelf nodig heb dan wordt het sporten, klussen of ergens wat lekker eten.

Elisa Loriaux

Elisa Loriaux

Teamleider Koperskeuze

Waarom werk je bij Berkvens?
Een familie bedrijf met een informele sfeer en veel kansen en mogelijkheden, dat past goed bij mij.

Wat deed je hiervoor?
Ik kom uit een hele andere branche, de oogzorg en werkte als optometrist.

Wat doe je graag naast je werk?
Afspreken met vrienden/familie, ik ga ook graag naar een festival, maar ik vind het ook heerlijk om een boek te lezen.

Stefan Pijls

Stefan Pijls

Lead Software Developer

Waarom werk je bij Berkvens?
Een interessante werkomgeving, waarbij er geen gebrek is aan technische uitdagingen. Daarnaast is de informele, gezellige, maar toch professionele werkomgeving, een goede basis om samen-te-werken en veel plezier te maken.

Wat deed je hiervoor?
Berkvens is mijn eerste werkgever, na mijn afstuderen.

Wat doe je graag naast je werk?
Ontwikkelen van software o.b.v. eigen ideeën, uitbreiden van kennis op technologisch vlak, lezen van boeken (filosofisch), samen zijn met vrienden/familie, uit eten gaan, af en toe feesten, onderhouden van de relatie samen met mijn partner.

Marjolijn van den Boom

Marjolijn van den Boom

Koperskeuze Adviseur

Waarom werk je bij Berkvens?
Vanwege de informele sfeer en omdat ik graag bij een familiebedrijf wil werk. De diversiteit van de functie sprak mij enorm aan, een combinatie van binnen- en buitendienst functie, klantcontact, commercieel als adviserende rol.

Wat deed je hiervoor?
Ik heb jaren gewerkt in de buitendienst als rayonmanager waarbij ik koffieconcepten verkocht. Door de komst van onze kinderen heb ik een aantal jaar een administratieve functie uitgevoerd.

Wat doe je graag naast je werk?
Mijn vrije tijd besteed ik graag samen met mijn gezin, familie of vrienden. Ik vind het heerlijk om er samen op uit te trekken, dagje weg, weekendje weg of vakanties.

Introductieprogramma

Als je bij ons start hebben we een interessant introductieprogramma. Het is, zeker als je net start, belangrijk dat je weet wat er op welke afdeling gedaan wordt en welke mensen daar aan het werk zijn. Zo kan je snel je weg vinden binnen het bedrijf.

Door onze HR afdeling worden er gesprekken ingepland bij de leidinggevenden van de verschillende afdelingen die relevant zijn voor jouw functie. Deze gesprekken zijn informeel en buiten alle informatie die wordt gedeeld leer je zo ook snel de mensen binnen Berkvens kennen.

Interne opleiding

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom hebben we sinds 2011 een eigen interne opleiding, namelijk de Someren Academy. Tijdens deze opleiding wordt in 9 bijeenkomsten ons productassortiment uitgelegd en doe je relevante kennis op die nodig is om onze klanten optimaal te kunnen adviseren. Deze opleiding is voor nieuwe collega’s die net zijn gestart bij Berkvens, maar ook zeker voor collega’s die hun kennis willen opfrissen.

Echte Berkvens insiders met veel kennis van het bedrijf, producten en de processen begeleiden de bijeenkomsten.

Someren Academy rondleiding met mensen die uitleg krijgen over Berkvens kozijnen

Aanvullende trainingen

Er starten bij ons ook medewerkers die Nederlands als tweede taal spreken en de Nederlandse taal nog niet of onvoldoende beheersen. Omdat het belangrijk is voor collega’s om onderling goed te communiceren willen wij graag bijdragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse taal van niet-Nederlands sprekende collega’s. Vandaar dat we voor deze medewerkers de cursus Tel mee met Taal hebben.

Wil je nog doorgroeien in wat je doet of misschien beter worden in bepaalde aspecten van je werk? Zijn er interessante externe trainingen, een cursus of opleiding die je zou willen volgen? Wij denken graag mee voor een bijpassende opleiding die jou verder kan helpen om je ambities waar te maken.

Externe opleidingen in de conferentiezaal gegeven door Berkvens medewerkers

Werken bij Berkvens

Berkvens ambieert de sterkst vernieuwende totaalaanbieder te zijn van mooie, functionele en duurzame binnentoegangsoplossingen, in de segmenten woningbouw en utiliteitsbouw. We zijn oprecht gedreven door duurzame samenwerking met alle schakels in de keten, gericht op continu verbeteren in het belang van gebruikers. Onze producten zijn binnendeur-kozijncombinaties, die we zelf monteren in gebouwen, vlak vóór de oplevering. We hebben daarnaast veel unieke serviceconcepten, om alle schakels in de bouwketen te ontzorgen.

Bekijk hier onze digitale rondleiding