Werken bij Berkvens

Zoek per afdeling

Onze cultuur

Als we nieuwe medewerkers na de eerste weken vragen wat Berkvens typeert, krijgen we steevast te horen dat collega’s open, behulpzaam en positief zijn ingesteld. We werken graag netjes, professioneel en gestructureerd. Na een uitgebreid introductieprogramma zowel online als offline, kun je je weg daarom snel vinden. Het online smoelenboek zorgt ervoor dat je snel de gezichten bij de namen vindt van collega’s die je nog niet hebt leren kennen en met onze eigen app blijf je makkelijk op de hoogte van het laatste nieuws! 

Medewerker in beeld, omdat de mensen Berkvens maken

Samen met collega's

In onze sfeervolle ‘Canteen’ wordt dagelijks een verse en gevarieerde lunch geserveerd. Dit is ook de plek waar we o.a. jubilea vieren en het jaar afsluiten met een gezellige kerstborrel. Na de zomersluiting delen we samen de vakantieverhalen tijdens een goed verzorgde barbecue. 

Berkvens pand

Medewerkers aan het woord

Pieter Sas

Pieter Sas

Rayonmanager

Waarom werk je bij Berkvens?
Berkvens trok mij aan als Brabants familiebedrijf met professionele uitstraling. Met een grote naamsbekendheid, omvang en goede reputatie.

Wat deed je hiervoor?
Hiervoor was ik projectadviseur, specialist hang- en sluitwerk binnen Berkvens. Blij de kans te hebben gekregen om door te kunnen groeien naar de functie van Rayonmanager.

Wat doe je graag naast je werk?
Ben graag sportief bezig, samen met mijn clubje ben ik graag vaak onderweg op de racefiets of MTB. Ook vind ik het heerlijk om buiten eropuit te gaan met mijn gezin, samen met onze hond het bos in of uitwaaien aan zee.

René van Diessen

René van Diessen

Productiemedewerker Spec / Vernismachine / PU afdeling

Waarom werk je bij Berkvens?
Het bezig zijn met hout sprak mij aan. Daarnaast vind ik het leuk om het eindresultaat te zien van wat je gemaakt hebt. Ook geeft Berkvens de kans om door te ontwikkelen door middel van cursussen en trainingen.

Wat deed je hiervoor?
Als uitzendkracht heb ik verschillende banen gehad. Zo ben ik ook bij Berkvens begonnen.

Wat doe je graag naast je werk?
Motor rijden, klussen in het huis, leuke dingen doen met mijn zoontje en gezin, leuke dingen doen met vrienden en af en toe naar een festival.

Karin Sloots

Karin Sloots

HR adviseur

Waarom werk je bij Berkvens?
Weer terug naar een familiebedrijf met een mooi product. Een productieomgeving past beter bij mij.

Wat deed je hiervoor?
Teamleider secretariaat (zakelijke dienstverlening) en daarvoor personeelsfunctionaris (productie- en familiebedrijf)

Wat doe je graag naast je werk?
Sporten, erop uitgaan en genieten met/van mijn gezin en vriendinnen.

Marco Tournoij

Marco Tournoij

Werkvoorbereider

Waarom werk je bij Berkvens?
Berkvens is voor mij een werkgever waar ik mij voor langere periode aan kan verbinden zonder dat ik vast zit op één functie. Het bedrijf biedt volop kansen in persoonlijke ontwikkeling. Als werkvoorbereider ben ik betrokken bij het gehele proces en dat maakt dat geen werkdag hetzelfde is.

Wat deed je hiervoor?
Calculator/werkvoorbereider.

Wat doe je graag naast je werk?
Lekker uit eten, activiteiten met vrienden en verder gewoon lekker thuis wat aanrommelen.

Patrick de Wit

Patrick de Wit

Ex-stagiair Programma Management

Voor mijn afstudeerstage aan de opleiding Bedrijfsmanagement MKB ben ik gestart als stagiaire op de afdeling Programma Management. Hier kwam ik terecht in een erg leuk team met geweldige collega’s om me heen. Tijdens mijn stage kreeg ik alle vrijheid om mijn onderzoek uit te voeren en alle informatie te verzamelen die ik nodig had om tot een goed onderbouwd onderzoek te komen. Hierbij kon ik altijd terecht bij mijn collega’s. Daarnaast waren de pauzes en de vrijdagmiddagborrels ontzettend gezellig. Ik heb een geweldige stageperiode gehad en ik kijk dan ook met veel plezier terug naar mijn afstudeerperiode. Stage lopen bij Berkvens is een echte aanrader!

Elisa Loriaux

Elisa Loriaux

Teamleider Koperskeuze

Waarom werk je bij Berkvens?
Een familie bedrijf met een informele sfeer en veel kansen en mogelijkheden, dat past goed bij mij.

Wat deed je hiervoor?
Ik kom uit een hele andere branche, de oogzorg en werkte als optometrist.

Wat doe je graag naast je werk?
Afspreken met vrienden/familie, ik ga ook graag naar een festival, maar ik vind het ook heerlijk om een boek te lezen.

Rob Derix

Rob Derix

Project engineer

Waarom werk je bij Berkvens?
Ik vind het belangrijk dat er een informele sfeer hangt, wat ook bij een familie bedrijf hoort. De deur staat bij iedereen open, het maakt niet uit wie je bent of wat voor functie je ook hebt. Er wordt voornamelijk gekeken hoe je kwaliteiten en competenties het beste tot zijn recht komen binnen het bedrijf.

Wat deed je hiervoor?
Hiervoor heb ik al twee verschillende functies gehad binnen Berkvens. Ik ben hier begonnen als teamleider binnen een van de fabrieken, vervolgens een stap gemaakt naar het bedrijfsbureau als technisch werkvoorbereider. Voordat ik Berkvens kwam heb ik gewerkt op de afdeling inkoop en productieplanning in de Hightech industrie.

Wat doe je graag naast je werk?
Naast het werk ben ik graag in en rondom het huis bezig met allerlei klusjes. Verder vind ik het fijn om op zijn tijd lekker te gaan uiteten. Tussendoor probeer ik nog naar de sportschool te gaan.

Luuk Stokmans

Luuk Stokmans

Projectleider

Waarom werk je bij Berkvens

Op 1 september 2021 ben ik bij Berkvens begonnen als projectleider woningbouw zuid. Toen ik de vacature van projectleider voorbij zag komen heb ik geen moment getwijfeld om hierop te solliciteren. Vanaf het 1e contactmoment voelde het goed en merkte ik dat ik hier met plezier en passie zou kunnen werken. Ik ervaar Berkvens als een prachtig sociaal bedrijf met vele doorgroeimogelijkheden.

Wat deed je hiervoor?
Projectleider/manager bij MSI Sign Group (Lichtreclamebedrijf)

Wat doe je graag naast je werk?

Ik vindt het heerlijk om thuis te klussen en met mijn gezin leuke dingen te ondernemen zoals vakantie, uit eten en naar BMX fietswedstrijden van mijn kinderen. Verder heb ik samen met mijn broer een Drive-In discotheek waarmee we geregeld de muziek verzorgen voor feesten en partijen.

Nancy Drummen

Nancy Drummen

Marketing & Communicatie specialist

Waarom werk je bij Berkvens?
Mijn voorkeur gaat uit naar werken bij een familiebedrijf. Bij Berkvens heb je fijne collega's en krijg je voldoende kansen om je te ontwikkelen.

Wat deed je hiervoor?
Marketing & communicatie adviseur bij een accountantskantoor.

Wat doe je graag naast je werk?
Ik ga graag naar festivals en concerten, op citytrips of vakantie en thuis kook het liefst voor vrienden.

Introductieprogramma

Als je bij ons start hebben we een interessant introductieprogramma. Het is, zeker als je net start, belangrijk dat je weet wat er op welke afdeling gedaan wordt en welke mensen daar aan het werk zijn. Zo kan je snel je weg vinden binnen het bedrijf.

Door onze HR afdeling worden er gesprekken ingepland bij de leidinggevenden van de verschillende afdelingen die relevant zijn voor jouw functie. Deze gesprekken zijn informeel en buiten alle informatie die wordt gedeeld leer je zo ook snel de mensen binnen Berkvens kennen.

Interne opleiding

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom hebben we sinds 2011 een eigen interne opleiding, namelijk de Someren Academy. Tijdens deze opleiding wordt in 9 bijeenkomsten ons productassortiment uitgelegd en doe je relevante kennis op die nodig is om onze klanten optimaal te kunnen adviseren. Deze opleiding is voor nieuwe collega’s die net zijn gestart bij Berkvens, maar ook zeker voor collega’s die hun kennis willen opfrissen.

Echte Berkvens insiders met veel kennis van het bedrijf, producten en de processen begeleiden de bijeenkomsten.

Someren Academy rondleiding met mensen die uitleg krijgen over Berkvens kozijnen

Aanvullende trainingen

Er starten bij ons ook medewerkers die Nederlands als tweede taal spreken en de Nederlandse taal nog niet of onvoldoende beheersen. Omdat het belangrijk is voor collega’s om onderling goed te communiceren willen wij graag bijdragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse taal van niet-Nederlands sprekende collega’s. Vandaar dat we voor deze medewerkers de cursus Tel mee met Taal hebben.

Wil je nog doorgroeien in wat je doet of misschien beter worden in bepaalde aspecten van je werk? Zijn er interessante externe trainingen, een cursus of opleiding die je zou willen volgen? Wij denken graag mee voor een bijpassende opleiding die jou verder kan helpen om je ambities waar te maken.

Externe opleidingen in de conferentiezaal gegeven door Berkvens medewerkers

Werken bij Berkvens

Berkvens ambieert de sterkst vernieuwende totaalaanbieder te zijn van mooie, functionele en duurzame binnentoegangsoplossingen, in de segmenten woningbouw en utiliteitsbouw. We zijn oprecht gedreven door duurzame samenwerking met alle schakels in de keten, gericht op continu verbeteren in het belang van gebruikers. Onze producten zijn binnendeur-kozijncombinaties, die we zelf monteren in gebouwen, vlak vóór de oplevering. We hebben daarnaast veel unieke serviceconcepten, om alle schakels in de bouwketen te ontzorgen.

Bekijk hier onze digitale rondleiding