Brandwerend

Branddeurkozijnwijzer, een handig hulpmiddel!

De Berkvens Branddeurkozijnwijzer is een handig hulpmiddel bij het kiezen van de juiste brandwerende deur-kozijncombinatie. De exact toe te passen deurafmeting is afhankelijk van het behaalde testresultaat.

Volgens het Field of Application mogen deuren en kozijnen groter worden uitgevoerd indien tijdens een proef 36 minuten of meer (bij een 30 minuten test) of 68 minuten of meer (bij een 60 minuten test) wordt behaald. Men mag dan maximaal 15% in breedte en hoogte van de geteste deurmaat vergroten, met een maximum van 20% van het deurbladoppervlakte. Wordt er geen overwaarde in de test behaald, dan mag er niet worden geëxtrapoleerd.

NEN 6069 of de Europese norm NEN-EN 1634-1 Op het gebied van het testen op brandwerendheid gelden in Nederland 2 normeringen: NEN 6069 en NEN-EN 1634-1. NEN 6069 is de norm die reeds jaren bestaat, en NEN-EN 1634-1 is de zwaardere Europese norm. Berkvens heeft de meerderheid van haar brandwerende deuren met succes getest volgens de zwaardere Europese Norm NEN-EN 1634-1. Voor uw veiligheid.

Download testrapporten brandwerende oplossingen:

Voor mogelijkheden m.b.t. andere opties verzoeken wij u contact op te nemen met Berkvens.