Next step: het verhaal van Stijn Lammers
Binnen Berkvens zijn er mogelijkheden genoeg! In de serie 'Next step' delen wij de leukste verhalen van onze collega's die een overstap hebben gemaakt naar een andere functie of afdeling binnen Berkvens. Vandaag het verhaal van Stijn Lammers!
Stijn, hoe lang ben je werkzaam bij Berkvens?
Ruim 2 jaar.
In welke functie ben je gestart?
Via het uitzendbureau ben ik gestart als corveeër bij de afdeling Expeditie. Nadat ik had gezocht op vacatures in Someren, kwam ik bij het uitzendbureau uit en kon ik uiteindelijk starten bij Berkvens.
Wat is de reden dat je binnen Berkvens op zoek bent gegaan naar een andere uitdaging en niet elders?
Ik ben bij Berkvens gestart met het idee om door te groeien. Ik heb altijd al veel affiniteit gehad met programmeren en computers waardoor ik, nadat ik hier gestart ben, al gauw verder ben gaan kijken. Zo heb ik een thuisstudie programmeren JavaScript gevolgd, waar ik nu in de praktijk nog steeds wel wat aan heb, met name door de achtergrond van programmeren. Het idee is dus altijd geweest om binnen Berkvens door te groeien. Mocht dit niet mogelijk zijn zou ik pas op zoek gaan naar een uitdaging elders.
Wat is je huidige functie?
Mijn huidige functie is junior specialist productconfigurator. Ons programma, de PCF, wordt door mijn BAP-collega’s (Business Application Platform) opgezet en wij programmeren dit. Onze producten worden ingevoerd en daardoor ontstaat een vraag en antwoord spel zodat de juiste producten geconfigureerd worden en klaar gezet kunnen worden voor productie. Nu ben ik druk bezig met onze ERP-migratie en al onze producten van het oude systeem naar het nieuwe systeem InforLN over te zetten. We bereiden de stuklijsten en routing voor de productie en inkoop voor.
Hoe ziet je werkdag eruit?
Ik begin ’s ochtends met de stuklijsten, mijn werkzaamheden bestaan nu voornamelijk uit routine en veel van hetzelfde. Ik vind dat heel prettig, maar als ik kijk naar mijn collega’s van de afdeling hebben zij meer ad-hoc werkzaamheden en vergaderingen waardoor er ook veel afwisseling mogelijk is. Zij zijn druk bezig om de wensen binnen de organisatie op te halen en directe problemen op te lossen. Doordat we midden in een migratie zitten, heb ik dezelfde werkzaamheden elke dag, maar dat vind ik fijn. Dit zal dadelijk na de implementatie anders zijn omdat we dan het systeem niet hoeven te vullen maar onderhouden.
Wat was de eerste aanzet om die stap naar je huidige functie te zetten?
In gesprek met de HR-manager heb ik aangegeven dat ik door wil groeien naar een IT-gerelateerde functie. Hierin kwam het voorstel om een kijkje te nemen op de PCF afdeling, vervolgens is er een oriënterend gesprek geweest met de leidinggevende van deze afdeling. Er was op dat moment geen vacature, maar er was wel zicht dat deze zou komen. Toen heb ik meegelopen met behulp van de verbindingsweek (een jaarlijks initiatief waarbij je binnen Berkvens in een andere keuken kunt kijken). De vacature kwam in de zomer beschikbaar, daar heb ik gesolliciteerd en ondertussen bleef ik in gesprek met HR. Uiteindelijk hebben we samen de keuze gemaakt om bij de afdeling te gaan stagelopen.
Hoe ben je hier naar toe gegroeid?
In totaal heb ik dus drie weken stage gelopen, 3 dagen in de week. Dit gaf zowel mij als de afdeling de mogelijkheid om te kijken of de match er van beide kanten was. Vanaf december ben ik uiteindelijk officieel overgestapt van expeditie naar productconfiguratie. De grootste groei die ik nu doormaak, is door learning-on-the-job. Mijn eerder opgedane programmeer kennis is mooi meegenomen maar zeker niet vereist om mijn functie uit te kunnen voeren.
Welke competenties moet je hebben en wat voor karaktereigenschappen heb je nodig om in deze functie te passen?
Voor mij is het een match, omdat ik mij altijd afvraag waarom dingen zijn zoals ze zijn en zaken tot in details wil begrijpen. Op inhoud is het vrij specifiek en ga je het pas beter begrijpen nadat je bent gestart. Affiniteit met computers en programmeren is mooi meegenomen en als je in staat bent om logisch na te denken, helpt het je te begrijpen hoe bijvoorbeeld een product wordt opgebouwd en in welke volgorde dit gebeurd.
Benieuwd naar de andere verhalen van onze collega's? Klik hier!