Werken bij Berkvens

Kernwaarden Berkvens

Om samen de beste te kunnen zijn voor onze klant en elkaar, staan de volgende vier kernwaarden centraal binnen Berkvens: samen-werken, professioneel handelen, verantwoordelijkheid pakken en resultaat behalen. We streven naar het beste resultaat in een goede en professionele werksfeer en spreken elkaar aan op afspraken die we samen maken.

Ons bedrijf is georganiseerd in verschillende business units en alle schakels in de keten werken integraal samen. Overleggen doen we graag met focus en een doel en niet om het vergaderen. We staan regelmatig met verschillende mensen uit het proces aan het focusbord om te leren van het verleden, maar vooral samen vast te stellen hoe het iedere dag weer een beetje beter kan. Continu verbeteren en innoveren zit in ons DNA. We streven er naar om een 9+ organisatie te worden, waarbij we samen gaan voor loyale, in plaats van alleen tevreden klanten.

Berkvens pand
Medewerker in beeld, omdat de mensen Berkvens maken

Onze cultuur

Als we nieuwe medewerkers na de eerste weken vragen wat Berkvens typeert, krijgen we te horen dat collega’s open, behulpzaam en positief ingesteld zijn. Ze zijn onder de indruk van de manier waarop we georganiseerd zijn. Netjes, professioneel en gestructureerd, zijn termen die we regelmatig terug horen. 

We zijn een familiebedrijf en de gemoedelijke sfeer is terug te vinden op de werkvloer. Het goede onderlinge contact tussen collega's proberen we ook te stimuleren door middel van momenten als de vrijdagmiddagborrel, het jaar af te sluiten met een kerstborrel of voor de zomersluiting een barbecue te organiseren. Ook onze personeelsvereniging organiseert regelmatig activiteiten buiten werktijd. Activiteiten die gedurende het jaar worden georganiseerd zijn bijvoorbeeld het bezoeken van een musical, een attractiepark met alle gezinnen, personeelsfeest, sinterklaasmiddag, etc.

Medewerkers aan het woord

Pieter Sas

Projectadviseur Utiliteitsdeuren en Hang & Sluitwerk

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Ik werd geattendeerd op deze uitdaging in een adviserende rol op het vlak van deuren en hang- en sluitwerk. Berkvens als familiebedrijf trok mij hierbij aan door zijn omvang, goede reputatie en innovatieve concepten.

Wat was je vorige baan?

Voorheen was ik werkzaam als productmanager hang- en sluitwerk en elektronische toegangscontrole bij een importeur/ handelsbedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn belangrijkste hobby is het opleiden van politiehonden. Het trainen van herdershonden van pup tot deze zijn aangeleerde vaardigheden kan gaan verrichten bij bijvoorbeeld de nationale politie.

 

Arne van Geffen

Ex-stagiair Marketing

 

Als derdejaars student van SPECO Sportmarketing aan de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg heb ik stage gelopen bij Berkvens. Het zou voor de hand liggen om stage te gaan lopen bij een sportbedrijf, echter viel mijn keuze bewust op een bedrijf buiten de sport. Ik heb voor Berkvens gekozen, omdat ik hier kennis kon maken met de vele facetten in de marketingwereld. Tijdens mijn stage kreeg ik de vrijheid om deel te nemen aan projecten die de afdeling op dat moment draaide. Daarnaast kreeg ik voldoende tijd om aan mijn eigen opdracht te werken. Wanneer ik hulp nodig had, hielpen m’n collega’s waar nodig. De collega's bij Berkvens zijn erg vriendelijk en toegankelijk. Op het gebied van marketing heb ik me door kunnen ontwikkelen.

 

René van Diessen

Productiemedewerker Spec / Vernismachine / PU afdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Het bezig zijn met hout sprak mij aan. Daarnaast vind ik het leuk om het eindresultaat te zien van wat je gemaakt hebt. Ook geeft Berkvens de kans om elke dag dingen bij te leren, je krijgt er de mogelijkheid om door te ontwikkelen door middel van cursussen en trainingen.

Wat was je vorige baan?

Als uitzendkracht heb ik verschillende banen gehad. Zo ben ik ook bij Berkvens begonnen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Motor rijden, klussen in het huis, leuke dingen doen met mijn zoontje en gezin, leuke dingen doen met vrienden en af en toe naar een festival.

 

Rick Eickmans

Operator CNC

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Berkvens bood mij de kans om weer terug te keren in de branche en richting waar ik voor geleerd had. Met hierbij de mogelijkheid om door te groeien binnen Berkvens.

Wat was je vorige baan?

Diverse productie bedrijven.

Wat doe je in je vrije tijd?

Klussen, fietsen en leuke dingen doen met familie en vrienden.

 

Karin van Doorn

HR adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Weer terug naar een familiebedrijf met een mooi product. Een productieomgeving past beter bij mij.

Wat was je vorige baan?

Teamleider secretariaat (zakelijke dienstverlening) en daarvoor personeelsfunctionaris (productie- en familiebedrijf)

Wat doe je in je vrije tijd?

Sporten, erop uitgaan en genieten met/van mijn gezin en vriendinnen.

 

Wendy Blankers

Marketing & Communicatie specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Ik heb altijd affiniteit met de bouw gehad, het Brabantse familie bedrijf past ook bij mij.

Wat was je vorige baan?

Ik heb hiervoor op reclamebureaus gewerkt, het leuke is dat ik nu weer met ze samenwerk maar dan vanuit de klantzijde.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik sport graag buiten, houd van het Bourgondische leven met familie en vrienden, maar kan ook genieten van Netflix.

 

Marco Tournoij

Werkvoorbereider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Berkvens is voor mij een werkgever waar ik me voor een langere periode aan kan verbinden zonder dat ik vast zit op één functie. Het bedrijf biedt volop kansen in persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden om intern door te groeien. Als werkvoorbereider ben ik betrokken bij het gehele proces en dat maakt het dat geen werkdag hetzelfde is.

Wat was je vorige baan?
Calculator/werkvoorbereider.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lekker uit eten, activiteiten met vrienden en verder gewoon lekker thuis wat aanrommelen.

 

Maikel van Kasteren

Business Analist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Berkvens gaan werken omdat dit meer raakvlakken heeft met de bouw, waar mijn interesse ligt. Ik ben ambitieus en kon hier mezelf verder ontwikkelen. Het leek me ook een mooi en gezellig bedrijf.

Wat was je vorige baan?
Bij mijn vorige werkgever was ik werkvoorbereider, wij waren met een team verantwoordelijk voor de modernisatie van het 4G netwerk van een bekende netwerkaanbieder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik breng graag tijd door met vrienden en familie, ik zit regelmatig op een mountainbike en ik ben niet vies van een stedentripje of vakantie!

 

Werken bij Berkvens

Berkvens ambieert de sterkst vernieuwende totaalaanbieder te zijn van mooie, functionele en duurzame binnentoegangsoplossingen, in de segmenten woningbouw en utiliteitsbouw. We zijn oprecht gedreven door duurzame samenwerking met alle schakels in de keten, gericht op continu verbeteren in het belang van gebruikers. Onze producten zijn binnendeur-kozijncombinaties, die we zelf monteren in gebouwen, vlak vóór de oplevering. We hebben daarnaast veel unieke serviceconcepten, om alle schakels in de bouwketen te ontzorgen.

Bekijk hier onze digitale rondleiding
Someren Academy rondleiding met mensen die uitleg krijgen over Berkvens kozijnen

Interne opleiding

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom hebben we sinds 2011 een eigen interne opleiding, namelijk de Someren Academy. Tijdens deze opleiding wordt in 9 bijeenkomsten ons productassortiment uitgelegd en doe je relevante kennis op die nodig is om onze klanten optimaal te kunnen adviseren. Deze opleiding is voor nieuwe collega’s die net zijn gestart bij Berkvens, maar ook zeker voor collega’s die hun kennis willen opfrissen.

Echte Berkvens insiders met veel kennis van het bedrijf, producten en de processen begeleiden de bijeenkomsten.

Aanvullende trainingen

Er starten bij ons ook medewerkers die Nederlands als tweede taal spreken en de Nederlandse taal nog niet of onvoldoende beheersen. Omdat het belangrijk is voor collega’s om onderling goed te communiceren willen wij graag bijdragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse taal van niet-Nederlands sprekende collega’s. Vandaar dat we voor deze medewerkers de cursus Tel mee met Taal hebben.

Wil je nog doorgroeien in wat je doet of misschien beter worden in bepaalde aspecten van je werk? Zijn er interessante externe trainingen, een cursus of opleiding die je zou willen volgen? Wij denken graag mee voor een bijpassende opleiding die jou verder kan helpen om je ambities waar te maken.

Externe opleidingen in de conferentiezaal gegeven door Berkvens medewerkers

Introductieprogramma

Als je bij ons start hebben we een interessant introductieprogramma. Het is, zeker als je net start, belangrijk dat je weet wat er op welke afdeling gedaan wordt en welke mensen daar aan het werk zijn. Zo kan je snel je weg vinden binnen het bedrijf.

Door onze HR afdeling worden er gesprekken ingepland bij de leidinggevenden van de verschillende afdelingen die relevant zijn voor jouw functie. Deze gesprekken zijn informeel en buiten alle informatie die wordt gedeeld leer je zo ook snel de mensen binnen Berkvens kennen.