Werken bij Berkvens

Werken bij Berkvens

Berkvens ambieert de sterkst vernieuwende totaalaanbieder te zijn van mooie, functionele en duurzame binnentoegangsoplossingen, in de segmenten woningbouw en utiliteitsbouw. We zijn oprecht gedreven door duurzame samenwerking met alle schakels in de keten, gericht op continu verbeteren in het belang van gebruikers. Onze producten zijn binnendeur-kozijncombinaties, die we zelf monteren in gebouwen, vlak vóór de oplevering. We hebben daarnaast veel unieke serviceconcepten, om alle schakels in de bouwketen te ontzorgen.

Bekijk hier onze digitale rondleiding

Kernwaarden Berkvens

Om samen de beste te kunnen zijn voor onze klant en elkaar, staan de volgende vier kernwaarden centraal binnen Berkvens: samen-werken, professioneel handelen, verantwoordelijkheid pakken en resultaat behalen. We streven naar het beste resultaat in een goede en professionele werksfeer en spreken elkaar aan op afspraken die we samen maken.

Ons bedrijf is georganiseerd in verschillende business units en alle schakels in de keten werken integraal samen. Overleggen doen we graag met focus en een doel en niet om het vergaderen. We staan regelmatig met verschillende mensen uit het proces aan het focusbord om te leren van het verleden, maar vooral samen vast te stellen hoe het iedere dag weer een beetje beter kan. Continu verbeteren en innoveren zit in ons DNA. We streven er naar om een 9+ organisatie te worden, waarbij we samen gaan voor loyale, in plaats van alleen tevreden klanten.

Berkvens pand
Berkvens de mensen maken Berkvens

Onze cultuur

Als we nieuwe medewerkers na de eerste weken vragen wat Berkvens typeert, krijgen we te horen dat collega’s open, behulpzaam en positief ingesteld zijn. Ze zijn onder de indruk van de manier waarop we georganiseerd zijn. Netjes, professioneel en gestructureerd, zijn termen die we regelmatig terug horen. 

We zijn een familiebedrijf en de gemoedelijke sfeer is terug te vinden op de werkvloer. Het goede onderlinge contact tussen collega's proberen we ook te stimuleren door middel van momenten als de vrijdagmiddagborrel, het jaar af te sluiten met een kerstborrel of voor de zomersluiting een barbecue te organiseren. Ook onze personeelsvereniging organiseert regelmatig activiteiten buiten werktijd. Activiteiten die gedurende het jaar worden georganiseerd zijn bijvoorbeeld het bezoeken van een musical, een attractiepark met alle gezinnen, personeelsfeest, sinterklaasmiddag, etc.

Introductieprogramma

Als je bij ons start hebben we een interessant introductieprogramma. Het is, zeker als je net start, belangrijk dat je weet wat er op welke afdeling gedaan wordt en welke mensen daar aan het werk zijn. Zo kan je snel je weg vinden binnen het bedrijf.

Door onze HR afdeling worden er gesprekken ingepland bij de leidinggevenden van de verschillende afdelingen die relevant zijn voor jouw functie. Deze gesprekken zijn informeel en buiten alle informatie die wordt gedeeld leer je zo ook snel de mensen binnen Berkvens kennen.

Medewerkers aan het woord

Joris Garritsen

Initiële Inkoper

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken:

Door ambities de overstap gemaakt naar een grotere organisatie in de bouwbranche om door te groeien en mezelf te ontwikkelen in het Inkoop vak met het oog op Supply Chain Management.

Wat was je vorige baan:

Hoofd bedrijfsbureau en Inkoop.

Wat doe je in je vrije tijd:

Reizen, Sporten, klussen en op z’n tijd een feestje met vrienden en vriendinnen.

 

Henny Kwaspen

Receptioniste / Telefoniste

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken? 

Toe aan een nieuwe uitdaging en de sfeer en functie sprak me aan.

Wat was je vorige baan?

Doktersassistente.

Wat doe je in je vrije tijd?

Genieten samen met mijn gezin, lezen, koken, wandelen, skiën en uit eten zijn dingen die ik graag doe.

Pieter Sas

Projectadviseur Utiliteitsdeuren en Hang & Sluitwerk

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Ik werd geattendeerd op deze uitdaging in een adviserende rol op het vlak van deuren en hang- en sluitwerk. Berkvens als familiebedrijf trok mij hierbij aan door zijn omvang, goede reputatie en innovatieve concepten.

Wat was je vorige baan?

Voorheen was ik werkzaam als productmanager hang- en sluitwerk en elektronische toegangscontrole bij een importeur/ handelsbedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn belangrijkste hobby is het opleiden van politiehonden. Het trainen van herdershonden van pup tot deze zijn aangeleerde vaardigheden kan gaan verrichten bij bijvoorbeeld de nationale politie.

Reggie Mutsers

Ex-stagiair HR-afdeling

 

Tijdens mijn stage kreeg ik veel mogelijkheden om ervaring op te doen in het HR-werkveld. Ik werd direct hartelijk ontvangen door het team, maar ook door andere collega’s door het gehele bedrijf. Tijdens mijn stage kreeg ik een goede begeleiding voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Naast het meewerken deed ik onderzoek naar de ervaringen van medewerkers over de kernwaarden van Berkvens. Tijdens dit onderzoek kreeg ik de volle medewerking van collega’s over de gehele organisatie. Ik heb de stage als prettig ervaren en kijk er met veel plezier op terug.

Arne van Geffen

Ex-stagiair Marketing

 

Als derdejaars student van SPECO Sportmarketing aan de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg heb ik stage gelopen bij Berkvens. Het zou voor de hand liggen om stage te gaan lopen bij een sportbedrijf, echter viel mijn keuze bewust op een bedrijf buiten de sport. Ik heb voor Berkvens gekozen, omdat ik hier kennis kon maken met de vele facetten in de marketingwereld. Tijdens mijn stage kreeg ik de vrijheid om deel te nemen aan projecten die de afdeling op dat moment draait. Daarnaast kreeg ik voldoende tijd om aan mijn eigen opdracht te werken. Wanneer ik hulp nodig had, hielpen m’n collega’s waar nodig. De collega's bij Berkvens zijn erg vriendelijk en toegankelijk. Kortom op het gebied van marketing heb ik me door kunnen ontwikkelen.

René van Diessen

Productiemedewerker Spec / Vernismachine / PU afdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Het bezig zijn met hout sprak mij aan. Daarnaast vind ik het leuk om het eindresultaat te zien van wat je gemaakt hebt. Ook geeft Berkvens de kans om elke dag dingen bij te leren, je krijgt er de mogelijkheid om door te ontwikkelen door middel van cursussen en trainingen.

Wat was je vorige baan?

Als uitzendkracht heb ik verschillende banen gehad. Zo ben ik ook bij Berkvens begonnen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Motor rijden, klussen in het huis, leuke dingen doen met mijn zoontje en gezin, leuke dingen doen met vrienden en af en toe naar een festival.

Rick Eickmans

Operator CNC

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Berkvens bood mij de kans om weer terug te keren in de branche en richting waar ik voor geleerd had. Met hierbij de mogelijkheid om door te groeien binnen Berkvens.

Wat was je vorige baan?

Diverse productie bedrijven.

Wat doe je in je vrije tijd?

Klussen, fietsen en leuke dingen doen met familie en vrienden.