Op deze pagina vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Berkvens via mail: info@berkvens.nl.

1. Welke kleur deur of kozijn heb ik?

U kunt met een klein spiegeltje onder de deur kijken. Daar staat, als de deur niet ingekort of overgeschilderd is, een codering vermeld. In die codering staat RW / GW / KW of reinwit / gebroken wit / kristal wit.

2. Met welke (RAL/NCS) kleurcodes komen de kleuren van de lakdeurenserie overeen?

De kleuren van de lakdeuren zijn specifieke kleuren, die beschreven kunnen worden in kleursystemen. Er is per kleur gekeken in welk kleursysteem die individuele kleur het beste past.

Er moet rekening mee gehouden worden dat bij toepassing er een kleurafwijking kan optreden, dit kan door meerdere oorzaken komen zoals wijze van aanbrengen, ondergrond, etc. We raden daarom aan altijd een laktest uit te voeren en te beoordelen of de kleur overeen stemt met de verwachting. Berkvens is niet verantwoordelijk voor het behaalde resultaat.

Berkvens produkt

Kleur komt ongeveer overeen met:

RW (Reinwit)

≈ NCS kleurcode: S 0505-G90Y

GW (Gebroken Wit)

≈ NCS kleurcode: S 0505–Y10R

KW (Kristal Wit)

≈ RAL 9010

PG (Parel Grijs)

≈ RAL 7035

Storm

≈ RAL 7016

Mist

≈ RAL 7045

3. U wilt uw deur of kozijn overschilderen?

Klik dan hier voor de Berkopal deur en hier voor de Bergron deur voor overschilderadvies . Staat er geen overschilderadvies voor uw deur bij dan raden wij u af om de deur / kozijn te schilderen.

4. Mijn deuren rammelen. Wat kan ik hieraan doen?

Via een dealer bij u in de buurt kunt u dikkere dopjes bestellen om in de sluitstijl van uw kozijn te doen. U heeft er drie per kozijn nodig.

5. Mijn deur of kozijn is licht beschadigd. Wat nu?

Via een dealer bij u in de buurt kunt u bijtipverf bestellen. Om te bepalen welke kleur u nodig heeft zie vraag 1.

6. Mijn deur of kozijn is zwaar beschadigd. Hoe nu verder?

Via een dealer bij u in de buurt kunt u een nieuwe deur / kozijn bestellen.

7. Ik wil een nieuwe deur of kozijn bestellen? Waar kan ik dit doen?

Via een dealer bij u in de buurt  kunt u een nieuwe deur / kozijn bestellen. De gegevens die (soms) op de sticker / stempel aan de onderkant van uw deur staan kunnen de dealer helpen de juiste specificaties te achterhalen.

8. Ik heb een klacht. Waar kan ik deze melden?

Kijkt u eerst bij deze meest gestelde vragen of uw klacht hier vermeld staat. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u uw klacht melden via de leverancier van uw deur(en) / kozijn(en). Als wij uw melding via hen hebben ontvangen nemen wij uw klacht in behandeling.

9. Het ijzeren plaatje (sluitplaatje) in mijn kozijn is kapot of beschadigd. Hoe kom ik aan een nieuwe?

U kunt deze bestellen via een dealer bij u in de buurt door een foto of voorbeeld van uw huidige sluitplaatje mee te nemen / op te sturen.

10. De rubberen (stoot-)dopjes in mijn kozijn verpulveren. Hoe kom ik aan nieuwe?

Via een dealer bij u in de buurt kunt u de stootdopjes bestellen.

11. Ik woon net in mijn nieuwbouwwoning of appartement en mijn deur is krom. Wat moet ik doen?

Onder invloed van (bouw)vocht kan uw deur krom trekken. Mocht na een volledig stookseizoen de kromming meer zijn dan 10 mm ten opzichte van de middelloodlijn dan kunt u via uw leverancier van de deur een klachtmelding doen die Berkvens vervolgens in behandeling zal nemen.

12. Mocht mijn deur na een volledig stookseizoen nog een kromming vertonen, hoe kan ik dan meten wat de mate van kromming is van mijn deur?

U kunt de kromming van uw deur meten door aan de holle zijde een elastiek / touwtje te spannen over de volledige hoogte van het deurblad en de afwijking tussen het elastiek / touwtje en de deur te meten.

13. Ik wil het garnituur op mijn deur(en) vervangen. Hoe kom ik aan hetzelfde garnituur?

Om te bepalen of Berkvens ook het garnituur voor uw binnendeuren heeft geleverd verzoeken wij u een kijkje te nemen in ons garnituur – assortiment. Indien u hier het garnituur aantreft uit uw woning, kunt u contact opnemen met een dealer bij u in de buurt. Indien uw garnituur hier niet tussen staat dan adviseren wij u om contact op te nemen met een hang- en sluitwerkspeciaalzaak bij u in de buurt.

Berkvens Deursystemen

Kanaaldijk Noord 24
5710 AA Someren

T: +31493499111
E: info@berkvens.nl