Business analist

Als business analist maak je onderdeel uit van het team Programma management onder de vlag van Business & Information Services (BIS) binnen Xidoor. Als spil tussen de business en automatisering lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere optimalisatie en digitalisering van onze processen binnen de verschillende werkmaatschappijen (Berkvens, Svedex en Bod’or) van de Xidoor groep. Daarbij geef je in de rol van product owner richting aan de (door-)ontwikkeling van onze systemen, maar neem je ook de gebruikers actief mee in de veranderingen die hiermee gepaard gaan. Jouw competenties komen ook volledig tot hun recht in de rol van business analist bij de aanstaande vervanging van ons huidige ERP-/applicatielandschap, o.a. door Infor LN.

Solliciteer direct

Wat doe je?

 • In samenspraak met de key-users vertaal je de business behoeftes naar functionele eisen en wensen en legt deze vast in onze projectbeheer tooling.
 • Als product owner prioriteer je deze eisen en wensen, stem je af met de collega’s van automatisering en stuur je op de realisatie en implementatie ervan.
 • Je helpt de business met het optimaliseren van processen en werkwijzen waarbij de klantwaarde voorop staat en de interne efficiency het streven is.
 • Je gaat in gesprek met onze interne en externe klanten over verwachtingen en beleving om de opgedane inzichten vervolgens te vertalen naar verbeteringen in concepten, processen en tooling.
 • Je geeft sturing aan multidisciplinaire teams bij het projectmatig realiseren van veranderingen.
 • Je denkt constructief mee over hoe we als BIS kunnen blijven groeien en verbeteren in het werk waar we als team voor staan.

Wat bieden wij?

 • Veel afwisseling in uitdagende projecten; geen dag is hetzelfde!
 • Een hoge mate van autonomie bij de uitvoer van je werkzaamheden.
 • Informele werksfeer waar samenwerking en collegialiteit erg belangrijk zijn.
 • Een 38,75-urige werkweek, met – uiteraard in goed onderling overleg – flexibel in te vullen werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Markconforme arbeidsvoorwaarden.
 • Ruime inwerkperiode en daarna coaching en begeleiding bij je verdere ontwikkeling.
 • Veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen een modern en innovatief bedrijf.

Waarom je bij ons past

 • Je hebt een bachelor diploma in een technisch bedrijfskundige richting(Technische Bedrijfskunde, Bedrijfskundige Informatica) en hebt een sterke affiniteit met ICT.
 • Je hart ligt bij projectmatig werken en je hebt ervaring met de scrum agile aanpak en projectbeheer tooling als Jira.
 • Je oordeelt niet voordat je het begrijpt en schroomt daarbij niet om je door anderen eerst goed te laten informeren.
 • Je bent analytisch sterk en weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.
 • Je hebt ervaring met integrale procesoptimalisatie waarbij je anderen weet uit te dagen.
 • Je bent communicatief sterk, zowel in woord als geschrift en bent in staat anderen op een overtuigende wijze ‘mee te nemen’ in de veranderingen.
 • Je bent oplossingsgericht, zelfstandig, proactief, gedreven en geeft niet snel op
 • Je hebt ervaring met ERP
 • Je bent leergierig en bereid in jezelf te investeren om competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen

Net als jij professioneel, loyaal en betrokken

De Xidoor groep is met gerenommeerde merken als Berkvens, Svedex en Bod’or dé toonaangevende aanbieder op het gebied van binnendeuren en binnendeurkozijnen, hoofdzakelijk actief in Europa met kantoren in Nederland, Duitsland en Frankrijk. We zijn een informeel familiebedrijf en actief binnen specifieke internationale segmenten als (sociale en luxe) woningbouw, utiliteitsbouw met haar segmenten care, cure, hotels en leisure en het segment professionele handel. Binnen de Xidoor groep werken ruim 800 medewerkers.

Verras je graag met jouw inlevingsvermogen en aanpakmentaliteit? Krijg je energie van het op jouw eigen authentieke wijze enthousiasmeren van anderen voor het achtereenvolgens organiseren en digitaliseren van onze bedrijfsvoering? Dat herkennen we bij Xidoor. Want net als jij zijn we professioneel, betrokken en hebben we persoonlijke aandacht voor onze collega’s. We ontwikkelden bijvoorbeeld een uitgebreid introductieprogramma, er zijn heel wat opleidingsmogelijkheden en we zorgen voor een goede balans tussen privé en werk. Dat bieden we al onze medewerkers. En misschien jou binnenkort ook.

Laat ons weten dat je interesse hebt via: recruitment@berkvens.nl of solliciteer via onderstaand formulier. Voor vragen kun je terecht bij onze Programma manager Frank Houben via +31 (0)6-20 812 379. Meer informatie vind je op: https://berkvens.nl/over-berkvens/werken-bij-berkvens.

Medewerkers aan het woord

Jos Dolmans

Jos Dolmans

Solution Architect Business Applications

Waarom werk je bij Xidoor?
Xidoor is voor mij een bedrijf waar je binnen onze afdeling de kans krijgt om gezamenlijk met collega’s uit de business diverse bedrijfsprocessen optimaal te laten functioneren / te ondersteunen met onze ICT-tooling.
Dat biedt een breed scala aan uitdagingen. De vrijheid in taak- en ambitie invulling, korte lijntjes in communicatie en gezamenlijk als team mooie oplossingen neerzetten, zijn voor mij de aspecten waar ik de meeste energie / voldoening uit haal binnen Xidoor.

Wat deed je hiervoor?
Consultant ERP (in een ver verleden)

Wat doe je graag naast je werk?
Fietsen op de racefiets in het mooie Zuid-Limburg, in de winter langlaufen, zo nu en dan een dag vliegtuigen “spotten” en vooral genieten van het goede leven in België met mijn gezin.

Direct solliciteren

Solliciteer direct