Berkvens start samenwerking met Elis Nederland

  • 9-1-2019
  • Algemeen
Berkvens start samenwerking met Elis Nederland

Berkvens begint 2019 met een duurzaamheidsboost voor hun facilitaire voorzieningen dankzij de samenwerking met Elis Nederland. In januari start de dienstverlening van Cradle to Cradle sanitaire producten en schoonloopmatten. “Wederom een ‘kleine’ stap in de goede richting om onze footprint op de aarde te reduceren”, aldus Joris Garritsen, Buyer bij Berkvens.

Samen met Elis Nederland neemt Berkvens deze stap naar een circulaire toekomst. “Elis is een vooruitstrevende organisatie waarbij maatschappelijke en sociale impact een belangrijk onderdeel is van hun waarde propositie”, vertelt Pieter Fritz, Ontwikkelaar Duurzame Systemen bij Berkvens.

Berkvens en Elis logo i.v.m. met de samenwerking

Milieubewust inkopen
De totaalaanbieder van binnentoegangsoplossingen Berkvens is continu opzoek naar ‘groene’ oplossingen. “Duurzaamheid staat in de breedste zin van het woord hoog in het vaandel binnen Berkvens”, vertelt Garritsen. “Primair doen we dit op grondstof en materiaal niveau, zo kopen wij 100% duurzaam verantwoord hout in voor onze deuren en kozijnen en zijn hiermee STIP gecertificeerd. Maar naast de primaire grondstoffen zijn er ook veel secundaire groepen waarbij nog veel te halen valt voor wat betreft verduurzaming. Daarom hebben wij bewust gekozen voor een nieuwe duurzame dienstverlener voor onze sanitaire dispensers en verbruiksmiddelen.”

Fritz onderstreept het belang: “Duurzaamheid is een breed begrip, maar juist bewuste keuzes maken waarbij we onze eigen milieu impact verminderen, vinden wij erg belangrijk. Als producent van binnendeuren ligt onze grootste impact binnen het gebruik van grondstoffen. Circulariteit is dan ook een belangrijk agendapunt.”

Omschrijving van duurzaam ondernemen
Geschreven door Pieter Fritz
Pieter Fritz
Ontwikkelaar Duurzame Systemen

Pieter begon zijn eerste baan bij een uitgever om een eigen magazine op te zetten over duurzaamheid in de bouw- en vastgoed wereld. Vanaf januari 2018 begon hij bij Berkvens als Ontwikkelaar Duurzame Systemen. Een mooie functietitel, maar veel belangrijker nog een mogelijkheid om direct op organisatorisch niveau impact te leveren. Dat is namelijk waar Pieter in gelooft; wil je impact leveren dan begint dat met een goede portie boeren verstand en bij jezelf, ook als organisatie zijnde.