Technische ontwikkelingen

Het machinepark is op veel onderdelen volledig geautomatiseerd. Ook intern zijn er verschillende technologische ontwikkelingen geweest. Denk dan aan systemen als Provicon, het Uniform Bestel Systeem (UBS) of een ontwikkeling als mijndeur.nl waarmee ook een nieuwe weg wordt ingeslagen richting consumenten.Ook het merk Berkvens maakt een enorme ontwikkeling door. Berkvens is al lang niet meer de ‘standaardleverancier’ van witte binnendeuren en stalen kozijnen, maar een totaalaanbieder van standaard, luxe, design en ‘customized’ deuren en kozijnen met een groot scala in uitvoeringen voor allerlei markten. Berkvens levert niet alleen producten, maar gaat zelfs een stap verder. Voortbordurend op het Logicon concept ontwikkelt Berkvens zich van leverancier tot partner in het bouwproces door vanaf 2000 nieuwe concepten te ontwikkelen voor haar afnemers.

Met het Uniform Bestel Systeem (UBS) kunnen afnemers met speciale software alle deur- en kozijnspecificaties opstellen en bestellen.

Via mijndeur.nl kiezen huizenkopers welke deur zij in hun woning willen.

Berkvens neemt de bouwonderneming werk uit handen door deze keuzes binnen een project te coördineren, registreren en de juiste deuren voor elke woning op de bouwplaats af te leveren.

Met Provicon inventariseren afnemers alle bouwspecificaties en kunnen ze vooraf een exacte kostenopgave in een aanneemsom berekenen. Daardoor weten afnemers van te voren precies waar ze aan toe zijn. Berkvens factureert vervolgens in termijnen pro rato van de bouw en het meer- en minderwerk wordt separaat geregistreerd, geautoriseerd en verrekend.

Co-mate tenslotte is een concept waarbij Berkvens op de bouwplaats met een digitaal inmeetsysteem elk kozijn inmeet. De gegevens worden gekoppeld aan een speciale CNC-bewerkingsmachine, die vervolgens een deur op maat produceert. Daardoor behoort het tijdrovende en relatief arbeidsintensieve schaven van deuren op de bouwplaat tot het verleden.

Deel deze pagina: