Overlijden van algemeen directeur Iron van Dooren

Iron van Dooren een grote persoonlijkheid

Tegenpolen met één gemene deler, dat zijn grondlegger Piet Berkvens en commercieel en later algemeen directeur Iron van Dooren. Beiden waren grote persoonlijkheden, al kwam dat in de praktijk totaal anders tot uiting. Iron van Dooren weet mensen (zowel klanten, leveranciers als medewerkers) aan zich te binden. Netwerken is, al bestond het woord toen waarschijnlijk nog niet, de stille kracht van Iron van Dooren. Het is een perfect bindmiddel om met de verschillende partijen waar Berkvens mee samenwerkt een jarenlange, trouwe relatie op te bouwen. Iron van Dooren brengt de sterke kanten van Berkvens voortdurend onder de aandacht van de klanten. Hij het als een uitdaging om het bedrijf nog beter op de kaart te zetten. Niet met mooie praatjes, maar door overtuigd te zijn van de eigen kracht die Berkvens in huis heeft. Sympathiek en vooruitstrevend typeren het karakter van Iron van Dooren. Hij is voortdurend bezig met de toekomst. Waar wil het bedrijf naar toe en welke route moeten we dan nemen? De antwoorden op deze vragen interesseren hem buitengewoon. Zijn strategie brengt hij helder en duidelijk naar voren. Met zijn aanpak weet hij de medewerkers te motiveren en enthousiasmeren. Hij blijkt een succesvolle manier om het bedrijf tot nog grotere bloei te brengen.

Iron van Dooren was een echt familiemens. Daarom voelde hij zich ook thuis in een familiebedrijf. Met zijn oprechte interesse in het wel en wee van zijn medewerkers maakt hij Berkvens ook in figuurlijke zin tot een hecht familiebedrijf, waar elke medewerker zich thuis voelt. Dat gevoel werd door Iron van Dooren versterkt door altijd een luisterend oor te bieden. Maar ook zakenrelaties waarderen zijn sociale opstelling. Zaken doen wordt langzaam maar zeker meer dan een geldkwestie. Ook vertrouwen, waardering en relatiebeheer gaan een rol spelen. Een rol die Iron van Dooren op het lijf geschreven was.

De tweede directeur van Berkvens ontpopt zich tot een commercieel talent met een sociaal hart. Hij heeft het vermogen om de doelen van het bedrijf op langere termijn uit te zetten en daar vastberaden op af te koersen. Door zakelijk risico’s te nemen en duidelijke keuzes te maken, geeft Iron van Dooren richting aan de groei van Berkvens. Dat dwingt bij medewerkers en zakenrelaties welverdiend respect af. Door zijn charismatische en doortastende optreden zet hij de verdere uitbreiding van bedrijfsactiviteiten (zoals internationalisering en marktverbreding) stevig in de steigers.

Deel deze pagina: