Onze oorsprong gecombineerd met de trend van nu

Berkvens presenteert met trots, ter ere van het 70 jarige jubileum van onze honingraat, de Honeycomb deur. Het honingraat patroon wat veelvuldig wordt toegepast ín onze deuren, vormt nu een bijzonder lijnenspel óp de deur.

De honeycomb, ook wel honingraat of zeshoek, is een echte interieurtrend. Deze vormgeving zie je steeds vaker terug in tafels, lampen of zelfs betegeling in de badkamer. Met deze vorm in je interieur krijgt je woonstijl meteen een grafische touch.

Het lijnenspel zorgt in combinatie met de mat zwarte finish van de deur voor een luxe uitstraling. Kies om het af te maken voor een bijpassend zwart kozijn en hang- en sluitwerk en de deur wordt een echte blikvanger in je huis.

Berkvens viert 70 jaar innovatie

Het is dit jaar precies 70 jaar geleden dat onze oprichter Piet Berkvens de honingraatvulling voor de deur heeft bedacht. Een uitvinding die inmiddels over de hele wereld wordt toegepast. Deze min of meer toevallige ontdekking doet hij nadat hij de constructie ziet van een kartonnen eierrekje tussen de onder- en bovenkant van zijn sigarendoos. Na wat testen, door met zijn familie in de woonkamer over deze eierrekken te gaan lopen, komt hij al snel tot de conclusie hoe sterk de constructie is. Nadat hij bijpassende productiemethodes ontwikkelt en deuren met deze vulling in massa gaat produceren, wordt de deur met honingraatvulling een doorslaand succes. En nog steeds is de honingraatvulling onmisbaar in de deurenindustrie.

Iets waar wij ontzettend trots op zijn en daarom eren wij deze uitvinding met de lancering dit jaar van de Honeycomb deur.

Check ook de video hieronder waarin de uitvinding van de honingraat verder wordt toegelicht door mevrouw van Dooren, dochter van oprichter Piet Berkvens.

Deel deze pagina: