Duurzaamheid

Berkvens heeft altijd al volop geïnvesteerd in milieuvriendelijke productiemethodes en machines. Maar duurzaamheid gaat de komende jaren een nóg belangrijker thema zijn voor Berkvens.

Er wordt bij Berkvens ook volop geïnvesteerd in milieuvriendelijke productiemethodes en machines, zoals de introductie van de retourstroom van verpakkingsmateriaal, het vervangen van LPF heftrucks door elektro-heftrucks en het verwarmen van de nieuwe fabriekshal door restafval. In de nieuwe lakstraat worden deuren voortaan met watergedragen lak gecoat. In de kantbewerkingsstraat worden lakdeuren afgewerkt met een melamine kantenfolie in plaats van pvc. Twee belangrijke stappen voorwaarts in de milieuvriendelijke productie van lakdeuren. Het milieuvriendelijke denken en doen is ook op andere terreinen gemeengoed bij Berkvens. Zo is het bedrijf sinds 2005 de eerste Europese producent die een FSC-gecertificeerde vlakke lakdeur op de markt brengt onder de naam Berklon. Het is de eerste stap op het gebied van FSC producten. HPL deuren en kozijnen volgen snel. In 2008 wordt ook de laatste hand gelegd aan een nieuwe innovatie van Berkvens: Fitec. Dit door Berkvens ontwikkelde, gepatenteerde materiaal is wederom een stap op het vlak van FSC, maar nu voor de productie van brandwerende deuren. Het grote voordeel is dat het schaarse roodhout niet langer nodig is. Brandwerende deuren met Fitec kunnen nu ook met het FSC certificaat geleverd worden.

En ook in de toekomst zal Berkvens meer en meer kijken naar duurzaamheid. De laatste ontwikkeling op dit gebied is dat we tijdens Building Holland (april 2018) het Stip certificaat in handen hebben gekregen.

Deel deze pagina: