De deurendokter: eerste hulp bij een beschadigde HPL deur

Hoe goed de kwaliteit van een deur ook is, een krasje of deukje is snel gemaakt. Maar waarom een deur volledig afschrijven terwijl deze nog hersteld of gerepareerd kan worden? Dat is niet alleen ons motto, maar ook het motto van onze deurendokter. Deuren worden vaak pas laat in het bouwproces geplaatst, maar ook daarna is er nog volop bedrijvigheid binnen het bouwproject. Voor je het weet zit er een kras op de gloednieuwe deur. Zonde! Want het liefst wil je een gebouw natuurlijk in perfecte staat opleveren, maar een nieuwe deur bestellen kost geld en tijd die je vaak beter kunt gebruiken. De oplossing? Schakel de deurendokter in!

De deurendokter van Berkvens

De voordelen van de deurendokter:

  • Probleem sneller verholpen dan nieuwe deur
  • Duurzamer door behoud van deur/kozijn
  • Hoge kwaliteitsgraad
  • Kostenefficient
  • Flexibele dienstverlening

Wie is de deurendokter?

Onze deurendokter heeft inmiddels meer dan tien jaar ervaring met het repareren en herstellen van deuren. Hij begon binnen Berkvens als productiemedewerker en heeft zich vervolgens steeds verder gespecialiseerd in reparatie- en herstelwerkzaamheden. Deze specialisatie werd vervolgens een volledige functie. Onze deurendokter is tegenwoordig de hele week op pad en reist het land door om deuren te repareren en herstellen in allerlei gebouwen. Waar beschadigde deuren voorheen meteen vervangen werden, kiezen steeds meer aannemers ervoor om de deur te laten herstellen door een vakman. De beoordeling van de deur gebeurt bij ons volgens de geldende normeringen BRL2211 op 1.5 meter afstand.
 

Beschadigde HPL deur herstelt onze deurendokter

Hoewel de binnendeuren laat in het bouwproces geplaatst worden, komen er altijd nog een aantal partijen na ons. Het gebeurt dan maar al te vaak dat een door ons geplaatste deur beschadigd raakt door bijvoorbeeld een botsing met meubels. Deze beschadigingen vinden vaak aan de oppervlakte van het HPL deurblad plaats. Bij uitstek de plek waar je beschadigingen het beste ziet. Het uiteindelijke doel van de reparatie is dan ook dat je met het blote oog niets meer van de beschadiging ziet. Betreft de beschadigde deur een effen gekleurde deur en mist er een stukje HPL uit de deur door een buts? Dan lijmt de deurendokter dit missende stuk er weer op. Een andere optie is het plamuren van de deur en het vervolgens weer egaliseren met een spuitbus. Is de HPL deur voorzien van een textuur, zoals een houtnerf, dan is reparatie bij beschadiging een ander verhaal. In dit geval komt de extra vakkundigheid van de deurendokter om de hoek kijken. De deurendokter bewerkt de beschadigde plek met een penseeltje om de textuur door te laten lopen. Hij is dus niet alleen reparateur, maar ook een echte kunstenaar!
 

Extra specialisaties van de deurendokter

Naast het herstellen van beschadigde HPL deurbladen, voert de deurendokter ook andere hersteloperaties uit. Want hoewel het besteltraject altijd heel nauwkeurig verloopt, kan er altijd een foutje insluipen. Het kan zomaar gebeuren dat je er op de bouwplaats achter komt dat een slot of scharnier op de verkeerde plek zit. Gelukkig kan ook in dit geval de deurendokter hulp bieden. Hij vult de verkeerd geboorde gaten op met hout en werkt dat vervolgens netjes af.
 

Wanneer schakel je de deurendokter in?

De deurendokter komt het best van pas voor de oplevering van je bouwproject. Hij loopt dan het hele gebouw na en herstelt de binnendeuren waar nodig. Dit leidt niet alleen tot kostenbesparing, maar zorgt er ook voor dat je het project in perfecte staat oplevert. Het inschakelen van een deurendokter is trouwens niet alleen slim bij afronding van een bouwproject. Denk er ook eens over om de deurendokter na een aantal jaren intensief gebruik van een gebouw en dus de deuren (bijvoorbeeld in een school of ziekenhuis) in te schakelen. Zo gaan je deuren uiteindelijk langer mee. Zowel kostenbesparend als duurzaam, klinkt goed toch? 
 

Eerste hulp nodig van onze deurendokter?

Hoewel er een hoop mogelijkheden zijn om de kans op beschadigingen te verkleinen, heb je het volledig voorkomen van schade niet altijd in de hand. Gelukkig staat de deurendokter in dat geval voor je klaar. Kun je zijn hulp wel gebruiken en ben je enthousiast over de werkzaamheden van onze deurendokter? Wij vertellen je er graag meer over.