Veelgestelde Verdi vragen

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meestgestelde vragen over Verdi. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Berkvens via mail: verdi@berkvens.nl of telefonisch: 0493 -499 111.

1. In welke kleuren is Verdi beschikbaar?
Verdi is verkrijgbaar in kristalwit (het 'witste' wit uit onze collectie).

2. Is de plafondhoge Verdi deur alleen in vlakke uitvoering verkrijgbaar?
Naast de plafondhoge vlakke Verdi deur, zitten er ook diverse Verdi Berkoline en Verdi Berkolux modellen in het assortiment (zie modellenoverzicht).

3. Kan ik eigen garnituur kiezen?
Verdi deuren leveren wij alleen als compleet pakket aan. Het is een volledig concept dat als basis een plafondhoge Verdi deur / kozijn combinatie met Verdi garntituur omvat. Naast de standaard BS Verdi deurkruk met langschild vervaardigd uit aluminium, kleur F1, heeft u ruime keuze uit onze overige garnituren

4. Gaat zo’n plafondhoge deur niet kromtrekken?
Om een grotere kromming bij zo'n hoge deur te voorkomen is een stabilisatie in de Verdi deuren aangebracht in de vorm van de nieuwe Stabitec vulling. Deze zorgt voor het recht houden van de deur, ook in vochtigere toepassingen zoals een badkamer.

5. Heeft het toepassen van Verdi gevolgen voor tegelwerk in badkamers en toiletten?
Ook voor Verdi is er een tegelmal beschikbaar die het mogelijk maakt om vóór het plaatsen van het kozijn de badkamer of het toilet te betegelen.

6. Hoe vang ik de tolerantie op van de aansluiting van de bovendorpel met het plafond?
Door middel van de flexunit, die vangt de afwijkingen op. Deze kan toleranties van + en -20 mm aan (+20 mm / -10 mm bij toepassen van een wandtegelmal). 

7. Kan ik Verdi ook zelf monteren?
Nee, voorlopig nog niet. Dit omdat de deur professioneel door ons afgehangen wordt, aangezien het een nieuw en relatief onbekend product is. Wij willen de kwaliteit van het totaalconcept kunnen garanderen.

8. Is Verdi ook in stomp verkrijgbaar?
Nee, dat is nu nog niet het geval. 

9. Hoe zit het met de lichtinval, aangezien het bovenlicht verdwenen is?
Van de meeste mensen horen wij dat ze blij zijn dat het glaspaneel verdwijnt. In de praktijk komen we vaak tegen dat de bovenlichten worden afgeplakt of overgeschilderd. Mocht u er problemen mee hebben dat er wat minder licht op uw overloop of in uw gang binnenkomt, dan kunt u kiezen voor een deur met een smalle glasopening bovenin de deur.

10. Kan ik rookmelders toe blijven passen met Verdi?
Ja dat kan. De rookmelder past tussen de bovenkant van de plafondhoge deur en het plafond.

11. En hoe zit het met lichtpunten op de overloop of in de hal?
Om vrijheid te hebben in welke soort verlichting u toepast, is het slim in de ruwbouwfase te bekijken of het lichtpunt niet in de weg zit bij het open- en dichtgaan van de deur. Dit lichtpunt is in de ruwbouwfase nog eenvoudig wat op te schuiven.

Aangezien er tegenwoordig standaard al vaak LED-verlichting wordt toegepast in nieuwbouwwoningen en deze verlichting in de regel minder hoogte nodig heeft dan andere soorten verlichting, is dit in de praktijk minder een issue dan voorheen.

Berkvens Deursystemen

Kanaaldijk Noord 24
5710 AA Someren
Nederland

Postbus 2
5710 AA Someren
Nederland

T: +31 (0)493 49 91 11
F: +31 (0)493 49 62 95
E: info@berkvens.nl