2018

Duurzaamheid

Berkvens heeft altijd al volop geïnvesteerd in milieuvriendelijke productiemethodes en machines. Maar duurzaamheid gaat de komende jaren een nóg belangrijker thema zijn voor Berkvens.

Lees verder
2016

Verdi

Eén van de laatste ontwikkelingen binnen Berkvens is de deurset Verdi. Een binnendeur met kozijn die plafondhoog is waarbij het door veel mensen als lelijk ervaren bovenlicht (glas boven de deur) wordt weggelaten.

Lees verder
2016

“State-of-the-art” biomassa-verbrandingsinstallatie

2013

Uitbreiding van het aantal officiële functionele certificeringen van HPL-deuren

2013

Omnia

Het Omnia concept is een totaalconcept waarbij Berkvens niet alleen producten levert en monteert, maar óók de bijbehorende stromen organiseert, samen met de klant vooruitdenkt en het bouwproces begeleidt.

Lees verder
2010

Invoering van het managementsysteem Integraal Performance Management (IPM)

2005

Eerste Europese producent die een FSC-gecertificeerde vlakke lakdeur op de markt brengt onder de naam Berklon

1997

Overlijden Iron van Dooren

Op 19 september 1997 overlijdt algemeen directeur Iron van Dooren. Hij wordt slechts 60 jaar.

Lees verder
'90

Jaren ‘90 – Functionele deuren

Berkvens gaat ook functionele deuren produceren zoals brand-, geluid-, en rookwerende deuren. De vraag naar steeds complexere deuren neemt toe en daar speelt Berkvens met een geavanceerde fabriek op in.

Lees verder
'90

Jaren '90 - Logicon

Logica en logistiek zijn soms werelden van verschil. Maar beslist niet bij Berkvens! In samenwerking met bouwonderneming Wilma werkt Berkvens de logische gedachte om een compleet ‘bouwpakket’ op de juiste tijd op de juiste plaats te krijgen uit tot het Logicon-systeem.

Lees verder
1982

Berdo stalen kozijn

Berkvens brengt in 1982 het stalen montagekozijn op de markt. En brengt daarmee een revolutie teweeg in de bouwwereld omdat het monteren van kozijnen gemakkelijker, sneller en dus ook goedkoper kan.

Lees verder
1981

Overlijden Piet Berkvens

Piet Berkvens overlijdt na een auto-ongeluk op 67-jarige leeftijd.

Lees verder
'80

Jaren '80 – Montagetak

Met het stalen kozijn ontstaat ook de montagetak. Aannemers geloven namelijk niet dat het kozijn zo snel te monteren is. Vandaar dat we het zelf gaan doen.

Lees verder
1978

Er worden circa 5.000 deuren per week geproduceerd door Berkvens

1971

Opdekdeur

Eerst zag Piet Berkvens niks in de kant-en-klare opdekdeur. Maar er kon niet worden achtergebleven op de concurrenten. En uiteindelijk werd groen licht gegeven voor de productie van de opdekdeur.

Lees verder
1955

Bij de start van de nieuwe productielijn produceert Berkvens wekelijks 500 deuren

1950

Celdeur/honingraat

Piet Berkvens blijft experimenteren en ontwikkelt uiteindelijk de inmiddels wereldberoemde celdeur. Het wordt het ei van Columbus voor Berkvens.

Lees verder